EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

04:38 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alumnat de jardineria del programa d'ocupació T'Avalem s'està encarregant de les tasques de preparació, adequació i dotació dels terrenys

Benidorm amplia els horts urbans de l'Horta duplicant el nombre de parcel·les

19 octubre 2023
Huertos Urbanos en Benidorm

Després de l'ampliació, hi haurà en el Camí de la Parva prop d'un centenar d'horts destinats a l'agricultura ecològica.

L'Ajuntament de Benidorm ampliarà l'espai destinat a horts urbans a l'Horta duplicant el nombre de parcel·les actual, segons ha avançat hui la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez. Concretament, "estos horts se situaran al costat dels que ja hi ha operatius en la partida de La Parva, on ja s'han iniciat les primeres de preparació, adequació i dotació dels terrenys".

Així, ja s'han dut a terme els primers moviments de terra i de desbrossament de tota la superfície i d'ací a poc s'engegarà la instal·lació de les canonades per al reg. Una vegada culminen totes estes actuacions es procedirà a la instal·lació de les travesses per a separar cada parcel·la de cultiu.

Segons ha explicat l'edil, que també gestiona l'àrea d'Ocupació i Desenvolupament Local, "d'estes labors de creació i adequació dels nous horts urbans s'encarregarà l'alumnat del programa 'T'Avalem Benidorm Jove II' que s'està formant en manteniment de zones verdes, i que estarà supervisat pel professorat i per l'enginyer agrònom municipal".

La creació d'estos horts, ha detallat, "constituïx la part pràctica d'este programa formatiu i d'ocupació, que es va iniciar el mes d'abril passat i que té una duració d'un any". Durant els primers mesos, l'alumnat s'ha centrat en la formació teòrica, mentre que en l'equador del programa es combinaran les sessions teòriques i pràctiques.

Gómez ha recordat que "en l'actualitat són prop de mig centenar els horts urbans operatius en el Camí de la Parva, als quals a mitjan any que ve se sumaran els 45 d'este projecte d'ampliació". En tots ells, ha indicat, "es practicarà l'agricultura ecològica per a autoconsum".
T'Avalem Benidorm Joves

El projecte 'T'Avalem Benidorm Jove II' de l'Ajuntament és dirigit a persones desocupades de 16 a 30 anys i compta amb una subvenció de Labora de 501.556,80 euros procedents del Fons Social Europeu. Amb esta subvenció es finança la contractació de les persones participants i la de l'equip docent que s'encarrega de la seua formació. El programa compta, a més, amb una aportació municipal de 60.000 euros.

En l'edició de 2023, deu jóvens s'estan formant en 'Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria' i en 'Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes'. El segon grup ho fa en 'Operacions auxiliars de serveis administratius i generals i en 'Activitats administratives en la relació amb el client'.

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file