EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

18:01 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde i la consellera Nuria Montes posen a la ciutat com a exemple de destí conscienciat amb la sostenibilitat durant l'acte central del Dia Mundial Sense Cotxe

Benidorm advoca per reduir al màxim la petjada de carboni de l'activitat turística

22 setembre 2023
Jornada sobre Movilidad Sostenible
Jornada sobre Movilidad Sostenible

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la consellera de Turisme, Nuria Montes, han participat este divendres en l'acte central de les activitats organitzades per l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxe, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat. Tots dos han sigut part de la jornada "Turisme i mobilitat sostenible. El model Benidorm", que ha tingut lloc en l'Edifici Municipal del Torrejó i on han defensat l'activitat turística, i especialment a la indústria turística local, com "una de les més compromeses" en el respecte i cura del medi ambient. Al costat d'ells, també ha sigut present el director general de Transports de la Generalitat Valenciana, Manuel Ríos.

El primer edil benidormer ha sigut el primer a prendre la paraula per a defensar les polítiques de mobilitat que el Consistori ha vingut desenvolupant en els últims anys i que han contribuït a fer de Benidorm "una destinació cada vegada més amable, especialment en accions com la implantació de zones de baixes emissions, donar prioritat per al vianant, la velocitat blana, o l'impuls del transport col·lectiu o dels desplaçaments a peu", la qual cosa "s'ha traduït en premis i reconeixements", com els que ahir mateix va recollir el mateix alcalde en la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. "Però estos premis no valen de res si en el teu dia a dia no estàs obstinat que, des de la mobilitat, actuant localment, tens una capacitat important no sols d'aportar sostenibilitat al planeta sinó de fer un destí i una ciutat millor", ha agregat.

Toni Pérez ha aprofitat este context per a llançar als assistents una reflexió: "La vida succeïx a peu i és a peu quan compartim, quan passen coses i quan es produïx l'activitat turística". En este punt, l'alcalde de Benidorm ha recordat que el turisme "fa anys que treballa perquè la seua activitat siga tan innòcua com siga possible i per a generar el menor impacte en el nostre territori i el nostre planeta", "especialment després d'aqueix pla estratègic que configurem en la tardor de 2015 i que ens ha permés una mobilitat molt més sostenible a la ciutat, que és alhora el destí".

Després d'esta intervenció, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha recordat que Benidorm "no sols va ser visionari i pioner en la seua definició com a primera destinació turística del nostre país, sinó que a més va començar a parlar de sostenibilitat i mobilitat pràcticament quan ningú manejava encara estos conceptes". Per això, la responsable autonòmica ha dit que "quan vas a altres ciutats, t'adones de tot el que s'ha fet a Benidorm i s'ha fet bé", posant com a exemples el fet que és "una ciutat molt còmoda per a caminar" o el traçat d'un carril bici "absolutament pioner i segur" per als usuaris d'este vehicle de dos rodes.

La consellera ha fet un repàs d'actuacions en pro de la sostenibilitat que s'han desenvolupat amb impuls municipal, però també des de l'àmbit privat en moltes empreses turístiques, però ha reconegut que el transport turístic continua sent el causant del 8% de totes les emissions de CO₂ que es realitzen en tota la Unió Europea i que suposen "al voltant de 4,5 milions de tones anuals". I encara que ha defensat que les companyies aèries estan "treballant per a reduir la seua petjada de carboni, com ja fa anys que la indústria hotelera fa", la responsable de Turisme ha defensat que "encara queda molt per fer".

Finalment, Nuria Montes ha realçat la xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics desplegada per Benidorm al llarg de tota la seua trama urbana, alguna cosa que, al seu judici, serà un element diferencial perquè "molts turistes que són usuaris de cotxes elèctrics vengen a fer turisme a Benidorm" i ha brindat "tot el suport" del Consell de Carlos Mazón per a continuar desplegant més punts de recàrrega i "per a contribuir en accions que facen encara més sostenible a la nostra indústria turística i hotelera".

L'últim a participar ha sigut el director general de Transports de la Generalitat, Manuel Ríos, qui ha reivindicat els plans de mobilitat urbana i sostenible (PMUS) com l'instrument per a desenvolupar una sèrie d'accions perquè a les ciutats es consumisca menys combustible i hi haja menys cotxes, després de la qual cosa ha posat a Benidorm com a paradigma: "Té el gran avantatge que el seu Ajuntament ja té els deures fets amb la Zona de Baixes Emissions. Ha sigut pioner perquè hi ha hagut un equip tècnic i polític importantíssim, que ha treballat molt i ha tingut una unió claríssima per a adoptar decisions i resoldre problemes".

Tancament d'Armada Espanyola i transbords gratuïts

A més d'esta jornada sobre mobilitat sostenible i turisme, durant este divendres també s'aplicaran restriccions a la circulació rodada en l'avinguda de l'Armada Espanyola, en la qual des de les 10.30 i fins a les 21.00 hores es restringirà a residents i transport públic, dins dels actes amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxe.

Igualment, en una iniciativa conjunta entre l'Ajuntament i la concessionària del transport públic Grup Avanza, els transbords entre línies de l'autobús urbà dins del terme municipal de Benidorm seran gratuïts.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Nuria Montes Corte 4
Audio file
Audios relacionados
Nuria Montes Corte 5
Audio file
Audios relacionados
Manuel Ríos Corte 6
Audio file
Audios relacionados
Manuel Ríos Corte 7
Audio file
Audios relacionados
Manuel Ríos Corte 8
Audio file