EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

07:13 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez advoca per mantindre "l'essència de les nostres festes"

Angélica Morenilla i Daniela Talavera, coronades reines de les Festes Majors Patronals de Benidorm

15 gener 2023
Coronación reinas 2023.
Coronación reinas 2023.

La sala de festes Benidorm Palace ha acollit l'acte de coronació de les reines de les Festes Majors Patronals 2023. Angélica Morenilla i Daniela Talavera són des de hui les màximes representants de les festes de Benidorm després de rebre el relleu de les seues antecessores en el càrrec, Aila Merenciano i Chloé D'Hebboudt.

Més de 1.500 persones han assistit a l'esdeveniment que ha congregat a totes les entitats festeres de la localitat per a rendir homenatge a les noves reines. Han sigut presents l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Festes, Jesús Carrobles; i la majoria de la corporació municipal. Al costat d'ells, el diputat nacional, Agustín Almodóbar; i el provincial, José Ramón González de Zárate, els qui, amb la seua presència, han mostrat el seu suport a les reines i a la Comissió que presidix Vicente Solaz.

Al costat de les reines, les quinze dames que conformen la cort infantil de Daniela Talavera i les dèneu d'Angélica Morenilla, han rebut les seues bandes que les acrediten com a integrants de les corts d'honor i, amb posterioritat, les reines sortints s'han acomiadat, sabedores del deure compliment, dels seus 365 dies de regnat.

Chloé D'Hebboudt es va dirigir a la Reina Major sortint agraint-li els mesos viscuts i reconeixent-la com "una germana per a mi". També ha tingut paraules per a l'anterior president, José Vicente Fuster, per haver-los regalat "un any màgic" i, per descomptat, per a tota la seua cort. "Juntes –ha dit– sou una explosió".

Després de la Reina Infantil, va arribar el torn d'Aila Merenciano, qui ha recordat "els 'selfies' amb Toni" [Pérez] que han immortalitzat totes les etapes del seu regnat; i el suport de la Regidoria de Festes, la qual cosa els ha permés viure "un any ple d'emoció". Merenciano es va dirigir a les seues dames com a 'dancing queens' i ha deixat palesa que l'any viscut juntes serà "una petjada inesborrable en les seues vides".

Pregó de Dolores Llinares Zaragoza

Dolores Llinares Zaragoza, economista i empresària benidormera; Reina de les FMP de 1983, fa ara quaranta anys i, entre altres activitats, cambrera de la Mare de Déu del Sofratge, ha sigut l'encarregada de la lectura del pregó que inaugura el regnat de Morenilla i Talavera.

La pregonera ha defensat la vinculació de les famílies de Benidorm amb les seues festes i ha advocat perquè "tot ciutadà al qual li agraden les Festes Majors Patronals" siga majoral "almenys una vegada en la seua vida".

En el seu discurs, ha defensat el paper de la dona en la festa i com esta, temps arrere, quan l'home passava llargs períodes fora per la feina  marinera, quedava a cura de la família. Dolores Llinares ha defensat el paper protagonista de les reines com a "màximes" representants de la dona benidormera.

Finalment, la mantenidora ha advocat perquè no es perda "l'essència de la festa" que, ha recordat, estes són en honor als patrons: Santa Anna i Sant Jaume i, per tant, "tot ha de girar al voltant d'ells".

Vicente Solaz, a continuació, va saludar als assistents i es va dirigir a reines i dames per a recordar-los que "365 dies passen en un sospir". Així doncs, "obriu els ulls –ha insistit– i gaudiu el moment" i el regnat recentment inaugurat. Finalment, va agrair el treball dels majorals que conformen la Comissió, posat a prova durant l'acte de coronació, i els va qualificar de persones "de gran cor" i "sense límits".

L'última intervenció de la vesprada ha sigut la de l'alcalde, Toni Pérez, qui ha donat l'enhorabona "de cor" a les noves reines i a les seues corts, recordant-los "la grandíssima responsabilitat i orgull" que suposa "representar a la dona de Benidorm".

Pérez també ha felicitat a gust per l'organització l'esdeveniment, i a les entitats festeres i persones congregades i ha demanat el "major dels aplaudiments" per a Angélica i Daniela. L'alcalde ha apostat per mantindre "la recuperació de l'essència" de les FMP amb "l'illa al sud" i al nord, "punt essencial per a saber el rumb", la capella de la Mare de Déu del Sofratge "on es troba l'essència de les nostres festes".

A la finalització dels parlaments, la corporació municipal en primer lloc, i totes les entitats festeres de Benidorm, han desfilat per l'escenari i s'han presentat davant les que ja són les màximes exponents de la festa de Benidorm, les nostres reines, Angélica Morenilla i Daniela Talavera.