EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

14:47 PM

HORA BENIDORM

29ºC

Cel clar

E 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La jornada, que va congregar també a diversos milers de persones en el Racó de l'Oix, es va saldar sense incidents ressenyables

4.000 persones seguixen en l'Aigüera la final de l'Eurocopa en un ambient lúdic i de celebració

15 juliol 2024
4.000 personas siguen en l’Aigüera la final de la Eurocopa en un ambiente lúdico y de celebración

Al voltant de 4.000 persones van seguir la tarde nit del diumenge la final de l'Eurocopa en la pantalla gegant instal·lada a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera, en una jornada lúdica i de celebració i en la qual la victòria de la Selecció Espanyola va posar el millor fermall a un esdeveniment que es va saldar sense incidents ressenyables en matèria de seguretat ciutadana en tot el conjunt de la ciutat. Així ho ha traslladat el regidor d'Esdeveniments i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Benidorm, Jesús Carrobles, que ha agraït públicament "la col·laboració dels aficionats perquè tot transcorreguera de la millor manera possible".

Igualment, Carrobles ha destacat que "l'esportivitat que es va viure en tot moment dins del camp per part de les dos seleccions finalistes, també es va traslladar fora d'ell a la gran majoria d'aficionats que van presenciar la trobada a Benidorm", la qual cosa va fer que la final es visquera "en un ambient festiu per a tots".

L'edil ha recordat que, amb motiu de la final de l'Eurocopa entre Espanya i Anglaterra, "Ajuntament, Policia Local i Policia Nacional dissenyem un dispositiu de seguretat preventiu, amb un reforç d'agents de tots dos cossos", que incloïa el tall de trànsit en alguns carrers per a afavorir la circulació de persones tant en les hores del partit com de cara a la celebració posterior, així com un lloc de comandament CECOOR, amb presència de tots dos cossos policials, en la Reguarda de la Policia Local. "Com ja ha ocorregut en altres esdeveniments esportius, este operatiu ens ha permés saber en tot moment el que estava passant a la ciutat i garantir la seguretat, sense necessitat d'haver de fer intervencions significatives davant l'absència d'incidents destacats malgrat la gran concentració de públic" registrada tant en la zona del Racó de l'Oix com en el centre urbà, ha assenyalat Carrobles.

Pel que fa a l'afició espanyola, el partit de la final es va retransmetre en directe per les pantalles instal·lades en el Julio Iglesias. El recinte va haver de tancar els accessos al públic a les 20.28 hores, mitja hora abans de l'hora prevista per a l'inici de la trobada, en comunicar la Comissió de Festes Majors Patronals, organitzadora de l'esdeveniment, que s'havia completat l'aforament en aconseguir els 4.000 assistents.

A la finalització del partit, el públic de l'auditori i l'arribat des d'altres punts de la ciutat es va desplaçar fins a la plaça del Doctor Fleming per a celebrar la victòria d'Espanya, on es va posar en marxa el dispositiu de trànsit que s'havia previst, procedint als talls dels carrers Ferreries, Primavera, Profund i un tram de l'avinguda del Mediterrani per a "donar seguretat a les persones que participaven en la celebració", ha explicat Jesús Carrobles.

Durant este temps únicament va caldre atendre un servici sanitari per possible traumatisme per una caiguda accidental, que no va revestir gravetat.

Pel que fa a l'afició anglesa, en el Racó de l'Oix també va ser necessari realitzar talls de trànsit al carrer Girona i un altre tram de l'avinguda del Mediterrani, per a facilitar el trànsit segur de vianants per la calçada davant l'elevada afluència de persones.

A partir de la 1.30 de la matinada, ja sense congregació de persones en cap punt i valorant que no hi havia riscos significatius de seguretat, es va procedir a alçar els dispositius de seguretat de Policia Nacional i Local, quedant tots els punts de trànsit restablits amb total normalitat a les 2 de la matinada.

Des de poc després de la finalització del partit, personal del servei de Neteja Viària va començar a actuar tant a l'auditori Julio Iglesias com en altres punts de la ciutat on va haver-hi celebracions relacionades amb la final de l'Eurocopa, que a primera hora de hui estaven nets i en perfecte estat.