EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

20:06 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cobert con lluvia

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

75%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El campió d'España Toni Abadía i David Palacios, entre altres, intentaran rebaixar el rècord dels 10K

2.500 participants prendran part en una Benidorm Half que aposta pel caràcter internacional i la presència d'atletes d'elit

04 març 2022
Benidorm Half Marathon

La carrera comptarà amb corredors de totes les comunitats autònomes i un 15% d'atletes britànics.

Al voltant de 2.500 corredors prendran part demà en una nova edició de la Benidorm Half que manté el mateix recorregut de l'anterior, celebrada al novembre, en el qual les platges de la ciutat cobraran de nou un especial protagonisme.

L'hotel Don Pancho ha sigut una altra vegada l'escenari en el qual s'ha celebrat la presentació de la prova, que ha comptat amb l'alcalde Toni Pérez i membres de la corporació municipal, així com representants de l'organització i destacats atletes participants, en una edició que comptarà amb corredors d'elit a la recerca de rebaixar el rècord de la prova.

La carrera tornarà a tindre les dos modalitats de 10K i 21K i comptarà amb participants de les 17 comunitats autònomes, procedents de 23 províncies, i la ciutat autònoma de Ceuta, segons ha detallat el director de l'esdeveniment, Fernando Brotons, director executiu de TSB Sports Events, organitzadora de la prova.

Un any més es torna a apostar pels corredors nacionals sense oblidar la presència internacional "amb al voltant de 400 atletes britànics" segons ha precisat Brotons, la qual cosa representa prop del 15% de participants. "Una altra nacionalitat que ha multiplicat les seues inscripcions és la italiana" ha precisat.

L'alcalde Toni Pérez ha mostrat la seua seguretat en l'èxit de la Benidorm Half i, al·ludint a les actuals circumstàncies, ha afirmat que "demà correm pel món i per la pau". Pérez també ha desitjat que es complisca l'objectiu que "tot aquell que s'acoste a participar o a seguir la carrera se senta com a casa" i ha definit la competició d'enguany com "una edició valenta, que ha fet un esforç per alçar-se i plantar cara a la situació perquè esta prova continue sent una referència".

La Benidorm Half compta amb la participació d'importants atletes espanyols com el saragossà Toni Abadía, vigent campió d'Espanya de 5.000 i 10.000 metres, i el castellonenc David Palacios entre altres. A tots dos, que han assistit a la presentació de la carrera, s'ha dirigit l'alcalde, qui els ha demanat "que competisquen amb tots els atletes, que els dos baixen de la mitja hora i que guanye qui guanye hi haja un nou rècord en els 10K", modalitat en la qual tots dos corren.

L'organització de la carrera col·locarà al llarg del recorregut nou punts d'animació, amb atenció especial per a atletes britànics amb música i ambientació d'esta nacionalitat dins del que han denominat Pla 'Feeling at home'.

L'eixida tindrà lloc des de la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya a les 18 hores i l'arribada serà en el mateix lloc. En meta hi haurà un innovador arc digital amb imatges i animació "que potenciarà la part experiencial dels corredors" ha explicat Brotons.

Una faceta experiencial que es vorà incrementada amb una activitat per a gaudir de la gastronomia local sota el nom de 'Run & Tapes' que animarà als participants a acudir als restaurants de Benidorm després de la carrera. "La Benidorm Half és un producte turístic, esportiu experiencial i internacional que busca l'excel·lència" ha subratllat l'alcalde.

En la presentació ha intervingut també el corredor Toni Abadía, per a qui "és un luxe córrer a Benidorm" i que ha confessat trobar-se en un bon moment de manera que espera li servisca "per a córrer molt, guanyar si puc a David Palacios i baixar el rècord de la prova".

Abadia, que ha admés haver passat "un mal any en 2021" ha assegurat que "he aconseguit revertir aquella mala situació i ara estic molt orgullós de ser ací". Ha afegit que guarda bons records de Benidorm perquè "em vaig allotjar ací quan en 2019 vaig guanyar el Campionat d'Espanya celebrat a la Nucia". L'atleta s'ha acomiadat "donant les gràcies a tots els que han fet un esport segur i als qui han fet possible un esdeveniment d'este calibre com la Benidorm Half".

Talls de trànsit
La Benidorm Half, amb un recorregut homologat des del mes de juliol passat, eixirà a les 18.30 hores des de la Plaça Ses Majestats els d'Espanya i discorrerà per la zona centre, Rincón de l'Oix i la Cala. En diferents moments, la prova passarà per les següents places, carrers i avingudes: Doctor Fleming, Pont, Hispanitat, Esperanto, Doctor Orts Llorca, Mediterrani, Bilbao, Alcoi, Madrid, l'Ametlla de Mar, Doctor Severo Ochoa, Girona, Doctor Pérez Llorca, Martínez Alejos, Passeig de la Carretera, Alcalde José Such Ortega, Sant Pere, Armada Espanyola, la Vila Joiosa, Murtal, Santander, Aigües, Vicente Llorca Alós, Alacant, Quatre Cantons, Constitució, Carmela Martínez, places Canalejas i Torrejó, i Verge del Sofratge.

El circuit es tancarà al trànsit rodat mitja hora abans del tret d'eixida. La reobertura està prevista per a les 21.00 hores, si bé, per a generar les mínimes afeccions possibles, s'anirà reobrint de manera gradual a mesura que es complete el pas dels corredors pels diferents trams.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Fernando Brotons
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Fernando Brotons
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Francisco Quiles
Audio file