EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

19:24 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cobert con lluvia

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

75%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Auditori Óscar Esplá, el Punt de Salut Sexual i les festes 'Supermartxé' i 'Kluster' s' a les novetats de 2019

15.000 assistents en la 9a edició Benidorm Pride Festival; tota una setmana de festes

02 setembre 2019
15.000 asistentes en la 9ª edición Benidorm Pride Festival; toda una semana de fiestas

Els organitzadors destaquen la quantitat de talent local que se suma als xous i l'evolució quant a nacionalitats dels assistents, prevalent els britànics

El regidor d'Esdeveniments i Festes, Jesús Carrobles, ha assenyalat este matí, en la presentació de la 9a Edició del Benidorm Pride Festival, "el consolidat que està" i el transcendent que resulta per a l'activitat turística de Benidorm acollir estos dies una festa "oberta a tots i que s'integra en el calendari turístic amb gran repercussió mediàtica", agraint a l'empresariat local la seua implicació amb este esdeveniment.

Els organitzadors, Jeff Garland i Santos Torres, han incidit en la importància que té per al Barri Antic de Benidorm, "que hui mateix arranca amb les festes temàtiques, que seguiran tota la setmana" i que, encara que en la seua programació oficial es desenvolupa entre els dies 2 i 8 de setembre, "el col·lectiu britànic, especialment, prorroga la seua estada a Benidorm fins al 20 o 25 de setembre".

La festa inaugural, la Gala Showtime, tindrà lloc el dimecres 4 a l'Auditori Óscar Esplá, un espai nou al qual arriben algunes de les festes programades per trobar-se els seus escenaris habituals en obres. Carrobles assenyalava que "d'un problema hem fet virtut i l'Óscar Esplá satisfà plenament als organitzadors, amb els quals ha sigut molt fàcil treballar". El dijous 5 la White Party recala en el mateix escenari i prèviament, en l'Albereda, se celebrarà una 'carrera de tacons'.

La part principal del Benidorm Pride Festival es desenvoluparà el cap de setmana. El divendres 6, la Pool Party matinal a la qual seguirà la Supermatxé Black Editión a l'Auditori Julio Iglesias; el dissabte 7, l'esperada desfilada de carrosses, The Parade, que eixirà a les cinc de la vesprada des del Racó de l'Oix recorrent la Platja de Llevant fins al Parc de l'Aigüera, amb més de 20 carrosses i animació, i la festa 'Kluster' en Penélope Disco, tancant el programa el diumenge 8 la festa Supermatxé Superman, de nou a l'Auditori Òscar Esplá.

Els organitzadors han destacat "la quantitat de talent artístic que alberga Benidorm en els seus xous i locals" que se sumen als espectacles del Benidorm Pride Festival com a artistes convidats, així com altres novetats d'esta novena edició com són el Punt de Salut Sexual, assistit per voluntaris d'associacions i professionals sanitaris per a consultes i proves ràpides de VIH, i l'aplicació Benidorm Pride Festival, per a Android i iOS.

Santos Martín i Jeff Garland varen agrair la implicació d'Ajuntament de Benidorm i molt especialment de Visit Benidorm —"la tasca amb els seus influenciadors és grandíssima"— i les regidories d'Esdeveniments i Igualtat.

Finalment van assenyalar l'evolució que ha tingut el Benidorm Pride Festival que va començar amb poc més de tres-cents assistents i ja en la seua novena edició preveu una assistència de 15.000 persones, així com quant a nacionalitats: hem passat d'una proporció 90-10 a favor d'assistents d'altres nacionalitats a un 60-40; "els espanyols acudixen cada vegada més; però en el percentatge de visitants de fora, els britànics suposen el 70%". La funció de les xarxes socials i de Visit Benidorm ha sigut en això transcendent: "des de Nova York o des de Rússia ve molta gent que mai de la vida ha estat a Benidorm".