EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

02:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez presenta el programa com a exemple de bones pràctiques en la Jornada de Fons Europeus Next Generation organitzada per la FEMP a Torrent

PHYGITAL entén Benidorm, ciutat de compres, com una gran àrea comercial estesa

30 setembre 2022
PHYGITAL entiende Benidorm, ciudad de compras, como una gran área comercial extendida

L'alcalde de Benidorm Toni Pérez ha participat este matí en la Jornada de Fons Europeus Next Generation que ha organitzat la FEMP a Torrent, València, en el si de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud.

Pérez ha defensat el programa PHYGITAL, "físic i digital per a l'impuls del turisme de compres en zones comercials de Benidorm". A Benidorm, va precisar, "el teixit hoteler és molt potent i el teixit comercial és aclaparador". Va defensar el model de comerç de proximitat, de tota mena, "al carrer com a saló urbà" on "el turista conviu amb la ciutat i els veïns".

Va recordar els inicis de l'escolta activa i la missatgeria que a Benidorm va començar en 2016 "amb els beacons, en un projecte que va ser guanyador d'un premi Alimara".

L'alcalde va destacar que amb el programa PHYGITAL "s'ha incorporat un pla operatiu amb actuacions en sostenibilitat social i econòmica d'impuls als comerços" una vegada que es va comptar amb el sector empresarial i les comissions veïnals "per al disseny a actuacions que reforcen l'activitat econòmica posant el focus en residents i turistes".

A més, va explicar Pérez, Benidorm disposa des de la tardor de 2015 d'un pla estratègic, que és el que ens ha permés certificar-nos com a Destinació Turística Intel·ligent, i dins del qual el teixit comercial és una peça fonamental.

Per a dur-ho a terme, va exposar, Benidorm basa PHYGITAL en una solució tecnològica basada en 'Location Based Services', LBS; servicis basats en la localització, destinada a impulsar el turisme de compres en zones comercials de Benidorm, mitjançant la fidelització i transformació digital d'una àrea comercial estesa d'influència municipal, interconnectant diferents zones d'actuació, amb captació i interacció amb clients en el mateix espai físic comercial i comunicació a través de canals digitals, afavorint la sostenibilitat i economia circular.

PHYGITAL es desenvolupa en 4 línies: "considerar el municipi com una gran àrea comercial; estesa, el convenciment que la interacció digital amb el client/visitant genera vendes al comerç, el coneixement de l'activitat i del comportament de cada visitant i, finalment, el mesurament i realimentació per a aconseguir un projecte rendible i autofinançat".

Va detallar l'alcalde els objectius generals, destacant Pérez que "el principal objectiu és assolir incrementar els resultats econòmics del xicotet comerç, gràcies a la posada en marxa programes de fidelitat àgils i senzills, adequats als establiments del municipi". La resta dels objectius impliquen atraure i fidelitzar a visitants; conéixer les afluències i fluxos de l'àrea comercial estesa; l'ajuda als establiments a incentivar les vendes, així com a gestionar eficaçment el màrqueting de l'àrea comercial estés i, fins i tot, un control de l'aforament.

Este ambiciós passa per dos etapes: una analítica dels espais físics i l'apartat de captació i fidelització dels clients. El que es pretén, va assenyalar l'alcalde de Benidorm, és "amb esta escolta activa, aconseguir la detecció anònima dels senyals que emeten els mòbils per a desenvolupar una analítica de fluxos de persones dins de l'àrea comercial a partir de la qual extraure patrons de comportament fora de línia dels visitants i, en conseqüència, segmentar".

Alguns dels perfils que es pretenen obtindre són els visitants d'una o diverses zones; visitants habituals enfront dels visitants només de cap de setmana o els visitants de perfils molt definits hostaleria-alimentació-servicis-oci i empleats i veïns de l'àrea comercial.

L'etapa 2 –captació i fidelització– se centra en "desplegar estratègies per a obtindre dades personals dels visitants i poder interactuar amb ells a través de registrar i identificació de visitants en àrees d'influència de l'àrea comercial. Este pot projectar-se, va dir Pérez, "fins al registre de visitants en esdeveniments".

Una vegada més, va recordar, "l'anàlisi de la dada és fonamental i ja estem en el nivell de la compartició de dades". Ara mateix la ciutat compte amb àrees molt determinades té un procés definit per a PHYGITAL "després d'una anàlisi estratègica i tàctic".

L'alcalde de Benidorm ha destacat que "el pressupost de la implantació del programa PHYGITAL ascendix a 298.575,00 euros, IVA inclòs. El pressupost finançable de l'actuació és de 246.756,00 euros, havent-se concedit una subvenció de 165.326,52 així". Així, "l'ajuntament posa el 33% i el 66% restant ho finança la UE a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, destacant les activitats i cronogrames així com l'anàlisi de rendibilitat i finançament".

Benidorm, va finalitzar, "contempla un retorn clar per al teixit comercial amb l'aplicació de PHYGITAL".

El president de la Mancomunitat, actuant d'amfitrió ha destacat l'exemple de bones pràctiques presentat per Benidorm que servirà d'exemple i impuls a altres projectes. José Francisco Cabanes ho va destacar com a "projecte de transformació cap a una economia més sostenible".

Han participat en la jornada, a més de l'Oficina de Fons Europeus de la Mancomunitat, les diputacions d'Alacant i València i els ajuntaments de Torrent i Benidorm, amb els seus models i exemples, destacant la importància del paper municipal en el procés d'accés al finançament.

La qüestió és aconseguir fons per a innovar i aconseguir la transformació digital i ecològica des de l'òptica de la governança multinivell animant a les entitats municipals i supramunicipals a disposar d'estratègies. I en això, Bartolomé Nofuentes, de l'Oficina de Fons Europeus, va assenyalar "l'èxit de la gestió de fons a través de la *EDUSI Benidorm.

Urgix, van coincidir els ponents, la necessitat de planificar estratègies i una permanent avaluació de les estratègies. Ara exigix Europa indicadors de ciutat i el nivell següent són les aliances, com preconitza l'ODS17. Assolir oferir una realitat digital al comerç és una altra de les línies claus de treball en les demos exemples d'èxit presentats.

Etiquetes

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h