EL TEMPS A BENIDORM ARA

08

12:23 PM

HORA BENIDORM

29ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El ple sol·licita a la Generalitat prorrogar el conveni amb l'SPTCV per a començar a abordar la 2a fase del centre cultural, i es dona llum verda a la modificació pressupostària per a assumir el pagament de l'IVA de la 1a fase de les instal·lacions

Les platges de Benidorm i els seus servicis tornen a la situació anterior a la pandèmia

27 juny 2022
Pleno del mes de junio en Benidorm.
Pleno del mes de junio en Benidorm.

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui per unanimitat que les platges de la ciutat i els servicis de neteja, salvament i accessibles que es presten en les mateixes tornen a la situació anterior a la pandèmia. La regidora de Platges, Mónica Gómez, ha recordat que "des del 13 de juny de 2020 fins al 25 d'abril de 2022" els servicis s'han anat adaptant a cada moment "a l'evolució de la pandèmia" per a "garantir en tot moment la seguretat sanitària" a les persones usuàries.

Després de l'acord adoptat hui, a partir de l'1 de juliol les platges "tornen a la normalitat", reprenent-se la prestació dels serveis en les condicions que marca el contracte, amb l'excepció del preu de les hamaques que es fixa en 6 euros. D'esta manera, es podran instal·lar 21 sectors d'hamaques, amb un número màxim de 6.315 hamaques.

Gómez ha explicat que "l'única mesura" adoptada durant la pandèmia que "continuarà a petició de les persones usuàries" de les platges és "la franja de 6 metres" al costat de la riba que es va establir en el seu moment per a "garantir que es mantinguera la distància de seguretat en els passejos per la riba". La regidora ha indicat que "entenem que es tracta d'una bona mesura que evita les aglomeracions en la primera línia" i d'ací ve que s'haja considerat mantindre-la.

També per unanimitat, el ple ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de "prorrogar per als pròxims quatre anys el conveni" subscrit amb la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) el 31 de juliol de 2018 per a la construcció del centre cultural per a així poder abordar la segona i última fase del projecte. La proposta, elevada finalment a ple com a acord de la Junta de Portaveus, planteja com a alternativa a la pròrroga un "protocol de col·laboració per a l'elaboració d'un nou conveni".

En la moció se sol·licita al president de la Generalitat, Ximo Puig, i a l'adreça de l'SPTCV que "adopten igual resolució" i "manifesten la seua voluntat per escrit de prorrogar el conveni".

"Independentment" de quan se signe eixa pròrroga, és necessari que els acords d'ampliació del conveni estiguen "notificats i intercanviats abans del 31 de juliol" per a "evitar l'extinció" d'este.

Amb relació al centre cultural, per àmplia majoria i per la via d'urgència, s'ha donat llum verda a una modificació pressupostària per a "atendre" la despesa derivada del lliurament a l'Ajuntament de la primera fase de l'obra, sobre la base del protocol d'intencions i conveni subscrit entre les parts, segons ha precisat la regidora d'Hisenda, Aida García Mayor. Al pagament de l'IVA d'aqueix lliurament parcial, es destinaran 3.989.576,48 euros, que es finançaran "a través d'un préstec bancari de llarga duració".

La modificació pressupostària inclou també 464.950 euros per a destinar-los a "suplementar partides ja existents" per a atendre noves necessitats de diversos departaments i àrees municipals. Estos diners, ha exposat l'edil, eixirà del Romanent negatiu de Tresoreria; és a dir, dels diners estalviats per l'Ajuntament durant l'any 2021. Entre els conceptes inclosos en esta quantitat, està incrementar en 100.000 euros la subvenció nominativa concedida al Club Handbol Benidorm després de la seua classificació europea.

El ple també ha acordat la pròrroga del contracte manteniment de jardins amb el vot a favor dels tres grups polítics. En este punt el regidor de Neteja Viària ha insistit que es tractava d'"un mer tràmit" i recordava que "hi ha informes favorables i ja s'estipulava la possibilitat de pròrroga en el contracte. Per això anem avant". No obstant això, ha aclarit que "serà l'últim any de pròrroga del contracte".

Per unanimitat, la Corporació ha donat llum verda inicial al reglament municipal dels servicis 'Menjar a casa' i 'Major a casa' que fins hui prestava la Conselleria i que ha assumit l'Ajuntament. L'edil de Benestar Social, Ángela Llorca, ha assenyalat que amb este document "es regulen" tots dos servicis, que constituïxen "prestacions socials bàsiques" dirigides al fet que "persones majors" o "amb alguna mena d'incapacitat i/o diversitat funcional tinguen al seu abast els recursos suficients per a mantindre i millorar el seu grau d'autonomia i qualitat de vida".

Llorca ha recordat que el servici 'Menjar a casa' és "un recurs preventiu que té per objecte millorar la nutrició de les persones usuàries per entendre que una nutrició adequada contribuïx de manera decisiva a la salut, benestar i qualitat de vida oferint-los una dieta saludable en el domicili de la persona usuària i adaptada a les seues necessitats". Per part seua, 'Major a casa' comprén "un conjunt de servicis i subministraments relacionats entre si, que es prestaran de manera coordinada i continuada en el domicili de la persona usuària, constituiran un servici integrat, en general, per les prestacions de menjar en el domicili i la neteja de la llar".

En matèria urbanística s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups el Pla de Reforma Interior (PRI) de l'hotel Primavera Park i el Pla de Reforma Interior Dotacional d'una illa de cases en el sector Ponent en la qual se situarà la futura pista d'atletisme.

Lourdes Caselles, regidora d'Urbanisme, ha detallat que l'aprovació de tots dos plans reportarà a l'Ajuntament en concepte de càrregues urbanístiques 338.000 euros en el cas de l'hotel, que es destinaran al Patrimoni Municipal de Sòl, i 2.034.710,41 euros en el cas de la poma de Ponent, que seran en este cas per a l'execució de la instal·lació esportiva.

Caselles ha ressaltat sobre el PRI de l'hotel que suposa "renovació de la planta hotelera i millora de l'escena urbana, amb carrers més accessibles i més espai per a les voreres".

També per unanimitat, s'ha creat el Registre de Programes d'Actuació, Agrupacions d'Interés Urbanístic i Entitats Urbanístiques Col·laboradores de l'Ajuntament de Benidorm. La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que amb este tràmit "ens adeqüem a la modificació de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge", que establix que han de ser els municipis els que creen este Registre local que abans s'emportava en l'àmbit autonòmic.

Els grups han aprovat també una declaració institucional emanada de la Junta de Portaveus amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI en la qual es denuncia l'homofòbia "per ser discriminació" i s'advoca per lluitar contra ella "per a aconseguir ciutats lliures i igualitàries i garantir la igualtat efectiva de les persones LGTBI". La declaració subratlla la necessitat de "frenar els discursos d'odi que s'escolten des de fa un temps perquè totes les persones puguen exercir sense por i amb respecte totes les facultats que els corresponen". En aqueix sentit, l'Ajuntament s'ha adherit a la declaració de la FEMP, que "mostra el seu compromís de continuar en la promoció d'actituds i polítiques que afavorisquen el canvi de mentalitat i que erradiquen les actituds LGTB-fòbiques". Així mateix, la declaració institucional mostra la seua "preocupació" pels múltiples casos documentats internacionalment que posen de manifest hui la criminalització de l'homosexualitat i la transsexualitat".

Amb els vots de l'equip de govern i del grup Ciutadans s'ha aprovat una moció per a instar el Consell a rectificar la retirada de l'assignatura de Música en tercer d'ESO. La portaveu Lourdes Caselles ha afirmat que amb aqueixa mesura "es constata un atac a l'assignatura" i afegia que "no té sentit que de sobte es trunque l'aprenentatge ni que tots els coneixements es concentren ara en dos anys". Caselles, a més, ha advertit que esta retallada "afectarà la plantilla d'esta especialitat, que no sap si l'any que ve continuarà treballant".

Per unanimitat, el ple ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana que concedisca felicitacions públiques a un oficial i tres agents de la Policia Local que el passat 23 d'abril van aconseguir reanimar a un home que es trobava en parada cardiorespiratòria fins a l'arribada dels serveis sanitaris.

En la mateixa sessió també s'ha adonat del canvi de dedicació de regidors del PSOE, així com de la informació comptable del 3er i 4t trimestre de 2021 i del primer de 2022.

Mocions de l'oposició

Sol el grup Ciutadans (Cs) s'ha abstingut en el debat d'una moció del PSOE per a prorrogar la modificació del contracte de neteja dels centres educatius dependents de l'Ajuntament, que ha sigut esmenada per l'equip de govern. La moció definitiva reclama a la Conselleria que mantinga les mesures de reforç en la neteja i desinfecció durant la jornada lectiva en tots els IES i centres dependents de la mateixa Conselleria a la ciutat. El govern ha argumentat la seua esmena, segons ha explicat el regidor José Ramón González de Zárate, "perquè el reforç de neteja i desinfecció dels col·legis ja està inclòs en el contracte que es va votar en 2020, però no podem dir el mateix dels instituts, que depenen de la Generalitat".

També amb l'abstenció de Cs, s'ha aprovat una moció del PSOE, esmenada pel grup municipal del Partit Popular, sobre l'abolició de la prostitució. En el text finalment aprovat s'indica que "pel Govern d'Espanya s'aprove un marc legislatiu estatal a través d'una Llei Integral per a l'abolició de la prostitució", i que des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "s'adeqüen les normes autonòmiques a la llei estatal".

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h