EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

04:46 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La programació es prolongarà del 29 de febrer al 12 de març amb activitats culturals i esportives i la participació en una trobada comarcal

Benidorm presenta un ampli programa d'activitats per a commemorar el Dia de la Dona

19 febrer 2024
Benidorm presenta un amplio programa de actividades para conmemorar el Día de la Mujer

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Benidorm ha programat un extens i variat programa d'actes per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra en la major part del món el pròxim 8 de març. La programació ha sigut presentada este dilluns en roda de premsa per la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, qui ha convidat la ciutadania a participar activament estes activitats i ha agraït la seua implicació a totes les persones i entitats que col·laboraran en estes.

Així, el primer dels actes tindrà lloc dimarts que ve, 27 de febrer, a les 18.30 hores en la Sala d'actes de la Casa del Fester, amb una conferència titulada 'Dones en la Bauhaus', a càrrec de Mari Ángeles Valdivieso i que ve de la mà de l'associació Agoraben.

La següent data en el programa serà l'1 de març, divendres, amb la XXIII Trobada de Dones de la Marina Baixa, que s'organitza de manera itinerant i enguany tindrà lloc en l'Auditori de la Nucia. En esta trobada hi haurà un berenar i, seguidament, un monòleg, per al qual cadascuna de les poblacions ha rebut 50 invitacions per a repartir entre les dones interessades.

El diumenge, 3 de març, es desenvoluparà el concert pel Dia de la Dona a càrrec de la Societat Musical l'Illa de Benidorm, a les 18 hores, dins del cicle 'Cultura per la Igualtat' que organitzen conjuntament totes dos regidories. Serà a l'Auditori del Centre Cultural de Benidorm, tal com ha traslladat Zaragozí.

Un dia després, el dilluns 4, se celebrarà la xarrada-taller 'Aprén a sentir-te millor', a càrrec de la psicòloga Jéssica Sanchís, a partir de les 10 del matí en el Centre Social Jelena.

El 5 de març, dimarts, dins també del cicle 'Cultura per la Igualtat', s'inaugurarà l'exposició de pintura 'Poesia circular', de Basilia Sánchez, en l'Espai d'Art de l'Ajuntament de Benidorm, a les 11 hores. Esta mostra podrà visitar-se fins al 22 de març.

Un dia després, el 6 de març, es desenvoluparan diferents activitats de temàtica molt variada. D'una banda, en col·laboració amb la Regidoria d'Esports, es durà a terme la campanya 'Valenta visita la teua escola', impulsada per la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana per a fomentar la pràctica del futbol entre les xiquetes. Igualment, eixe mateix dia a la vesprada es disputarà a la nostra ciutat un triangular de futbol, denominat 'Setmana Valenta', entrela selecció valenciana femenina de futbol sub-21 i dos equips de la Nucia i Alacant, per al qual encara no s'ha concretat horari.

Igualment, el 6 de març, a les 18 hores, la sala polivalent de la Biblioteca Central acollirà la presentació del llibre 'Argila i calç', d'Elvira Cambrils, organitzada per la Xarxa de Biblioteques. I a les 18.30 hores, en la Sala d'actes de la Casa del Fester, es desenvoluparà el recital de cant i poesia 'Dones: grans ales', organitzat per l'Associació local de Mestresses de casa.

Les activitats continuaran el dijous, 7 de març, amb el concert-conferència titulat 'Música i Ciència', a càrrec de Gema Martínez i María Eugenia Palomares, que tindrà lloc a les 19 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.

Este concert també forma part del cicle 'Cultura per la Igualtat'.

El dia 8, Dia Internacional de la Dona, el programa començarà a les 10 del matí amb la col·locació de la pancarta commemorativa al balcó de l'Ajuntament. A les 10.30 hores s'inaugurarà l'exposició de pintura a l'aire lliure de les Mestresses de casa, en la confluència dels carrers Martínez Alejos i Gambo. A les 12 del migdia tindrà lloc la projecció del tràiler del documental 'El pes de l'absència', organitzat per l'associació Soroptimist Marina Baixa i que "és un avanç d'una obra més àmplia que aborda la violència de gènere des del relat de dos afectats per un cas real de violència de gènere", tal com ha explicat Ángela Zaragozí. Esta projecció tindrà lloc en el Saló d'Actes de l'Ajuntament i comptarà amb un debat posterior, ha agregat l'edil.

A les 14 hores, l'associació Anémona celebrarà el seu tradicional menjar de convivència, mentre que a la vesprada, a partir de les 18.30, la sala polivalent de la Biblioteca Central albergarà la presentació d'una altra obra literària. En este cas, titulada 'Més llum: Testimoniatges de dones víctimes de violència de gènere", de Rosa Mascarell i Anna Maria Parell.

Finalment, el dilluns, 11 de març, es representarà l'obra 'Que nos quiten lo bailao', a les 19.30 hores, en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm; mentre que el dimarts, 12 de març, a les 18.30 hores, tindrà lloc la conferència 'Dones i associacionisme', en el Centre Social José Llorca Llinares.

"Anem a dedicar pràcticament quinze dies a celebrar esta efemèride, amb tota mena d'activitats i amb un programa molt complet", ha traslladat la regidora d'Igualtat durant la presentació d'estos actes. Ángela Zaragozí ha ressaltat que la programació "ha portat molt de temps i coordinació", però ha matisat que ha tirat avant "perquè treballem de manera transversal amb la resta de regidories i estem oberts a totes les propostes que ens vulguen fer", després de la qual cosa ha convidat a la ciutadania a "participar i gaudir" de totes estes activitats.

Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Zaragozí
Audio file
Corte voz 2 Angela Zaragozí
Audio file
Corte voz 3 Angela Zaragozí
Audio file
Corte voz 4 Angela Zaragozí
Audio file

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h