EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

02:16 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb motiu de l'esdeveniment per a triar al representant d'Espanya en Eurovisió, RTVE emetrà des de la ciutat diversos programes de la 1 i RNE

Benidorm es consolida com a destinació 'film friendly' i encara un inici d'any molt audiovisual amb el 'Benidorm Fest'

21 gener 2022
Benidorm se consolida como destino ‘film friendly’ y encara un inicio de año muy audiovisual con el ‘Benidorm Fest’

Benidorm s'ha consolidat en 2021 com a destí 'film friendly', ja que, malgrat la incertesa generada per la pandèmia, la ciutat ha captat un centenar de produccions durant l'any, segons ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez, des de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, en la qual la Benidorm Film Office és present un any més en el pavelló de Fitur Screen.

Toni Pérez ha indicat que "el balanç de l'activitat audiovisual a Benidorm es va tancar en 2021 amb 344 dies de rodatge efectiu i un impacte econòmic per a la ciutat de 3 milions d'euros"; unes xifres "importants i que confirmen que l'aposta de la ciutat per convertir-se en plató és un sens dubte, positives". Referent a això, ha subratllat que "estes produccions constituïxen un aparador per a Benidorm, al mateix temps que generen pernoctacions, consum en establiments locals i també ocupació, ja que en part d'estos treballs audiovisuals participen empreses de la ciutat".

Però si l'any 2021 ha sigut "molt positiu" en el que a produccions es referix, l'alcalde ha incidit en què "encarem un inici de 2022 molt audiovisual, es podria dir que sense precedents, amb el 'Benidorm Fest' i tot l'impacte mediàtic que ja està comportant la celebració la setmana vinent de l'esdeveniment del qual eixirà el representant d'Espanya en Eurovisió". A més de la retransmissió de les tres gales en horari de màxima audiència els dies 26, 27 i 29 de gener, Toni Pérez ha avançat que "Benidorm estarà molt present en la programació d'RTVE durant tota la setmana, ja que part de la graella de programes de la 1 de TVE i RNE s'emetrà la setmana vinent des de la ciutat".

Entre els programes que es traslladen la setmana vinent a Benidorm, 'Corazón, corazón', 'España Directoe', els informatius regionals, 'Tarde lo que tarde' i 'No és un dia cualquiera' d'RNE, i '180º' de Ràdio 3.

En este punt, l'alcalde ha assenyalat que "estos programes se sumen a la recent emissió de l'edició sènior de Màster Xef, en què Benidorm va ser l'escenari de la prova d'exteriors; o a Telepasión, espai que va poder veure's també en La 1 de TVE la passada Nit de Nadal".

Campanyes publicitàries de grans signatures, sèries, pel·lícules i documentals

La responsable de la Benidorm Film Office, Rosa Llorca, ha explicat que "igual que va ocórrer en 2020, l'any passat la ciutat també ha atret sèries i llargmetratges, que han tornat a utilitzar les suggeridores localitzacions de l'entorn del parc natural de Serra Gelada". És el cas de 'Mañaba es hoy', primer llargmetratge que produïx Amazon Prime a Espanya; la segona temporada de 'Paraíso', del director Fernando González Molina; "Rainbow", produïda per Paco León; 'El Inmortall', que s'estrenarà en Movistar +; o algunes seqüències del primer episodi de 'Raphaelismo', la sèrie documental sobre la vida de Raphael i que ja pot vore's en la mateixa plataforma.

Llorca ha destacat que "la publicitat ha ocupat també un paper molt destacat durant 2021". Així, "diverses localitzacions de Benidorm han servit d'escenari per a moltes les sessions de foto i vídeo per a campanyes nacionals i internacionals de marques de primer nivell". Entre elles, es troben la campanya de Lacoste, encara sense estrenar, amb una producció quasi cinematogràfica, que va acaparar tota l'atenció el mes d'octubre passat; o les campanyes de Zara, de roba interior i moda banye i l'anunci del 'cuponazo' de l'ONCE, sense oblidar la de diversos models d'automòbils com Lexus o Renault.

A més, ha agregat la responsable de la Benidorm Film Office, "un any més l'interés per mostrar com una potència turística de primer nivell s'enfronta a les conseqüències d'este segon any de pandèmia, ens ha portat a atendre 46 produccions entre informatius i documentals". Entre els més destacats, a escala nacional, els programes 'Crónicas' i 'Informe Semanal'; i en l'apartat nacional produccions de la BBC, el canal de televisió xinés CGTN, o la televisió pública belga.

Finalment, els vídeos musicals han tingut de nou "un important protagonisme, atrets per les noves localitzacions tan visuals com les de l'avinguda Mediterrani", alguns dels quals s'han convertit "en un autèntic fenomen" com el del cantant Pol Granch, que suma ja més de 4, 5 milions de visualitzacions en Youtube.

Professionalment, la Benidorm Film Office ha participat en les Primeres Jornades de Rodatges i Turisme cinematogràfic organitzades per Costablanca Film Commission on a més de la ponència sobre el cas de Benidorm, es va participar en l'elaboració d'un manual. Així mateix, ha sigut importantíssima l'assistència al primer mercat de localitzacions celebrat a Valladolid, de la mà de nou de la Film Commission provincial, realitzant amb la col·laboració de Visit Benidorm, una gira per la ciutat amb un grup de localitzadors internacionals de primer nivell.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h