EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

15:23 PM

HORA BENIDORM

29ºC

Cel clar

E 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els beneficiaris són 143 escolars de la ciutat que reben teràpies privades per a mitigar les seues dificultats o trastorns d'aprenentatge o conducta

Benidorm aprova ajudes per valor de 173.010 € per a costejar els tractaments psicopedagògics de menors amb necessitats especials

03 abril 2024
Benidorm aprueba ayudas por valor de 173.010 € para costear los tratamientos psicopedagógicos de menores con necesidades especiales

L'Ajuntament de Benidorm ha aprovat una despesa de 173.010 euros per a ajudar a les famílies de la ciutat que tenen fills amb necessitats específiques a costejar els tractaments psicopedagògics privats que reben estos menors per a mitigar-les. La Junta de Govern Local ha aprovat la resolució definitiva d'estes ajudes, de les quals enguany es beneficiaran un total de 143 xiquets i xiquetes amb dificultats o trastorns d'aprenentatge i/o conducta de diversa índole, segons ha explicat la regidora d'Educació, Maite Moreno.

L'edil ha recordat que esta línia d'ajudes és dirigida a l'alumnat empadronat i matriculat en centres educatius del municipi, en edat escolar obligatòria o en edats més primerenques per al cas d'estimulació primerenca, que tinga un diagnòstic o es trobe immers en un procés de diagnòstic per trastorn d'aprenentatge per dificultats associades a TDAH, TEA, retard maduratiu o cognitiu o per dificultats específiques d'aprenentatge (lectura, escriptura, càlcul); així com per necessitats específiques relacionades amb el llenguatge oral, inadaptació escolar, trastorns de conducta, estimulació primerenca o altes capacitats intel·lectuals.

Moreno ha indicat que amb estes ajudes "es costeja part dels tractaments privats que els beneficiaris reben per a superar dificultats de lectoescriptura o aprenentatge, millorar el llenguatge oral, tractar la inadaptació escolar i trastorns de conducta; així com d'estimulació primerenca o els orientats a treballar altes capacitats". En alguns casos, "l'alumnat rep un tractament combinat per a actuar en dos d'estos àmbits", ha agregat la responsable d'Educació, que a més ha incidit que "en els últims anys estes ajudes, així com el nombre de famílies beneficiàries, no han deixat de créixer".

En concret, "enfront dels 98.000 euros concedits en 2019, la convocatòria d'enguany s'ha resolt amb 173.010 euros i 143 ajudes, la qual cosa es traduïx en quasi un 77% més de fons en tot just cinc anys". L'edil ha aprofundit en què este augment de quanties "és una mostra més de l'important que és per a este equip de govern estar al costat de les famílies, especialment les que tenen recursos més limitats, perquè puguen accedir a esta mena de tractaments que són claus per al seu desenvolupament personal o acadèmic". "No volem que cap estudiant de Benidorm que tinga necessitats especials o que requerisca tractar algun trastorn es quede arrere", ha agregat.

Pel que fa a l'import de les ajudes que rebrà cadascun dels beneficiats, Maite Moreno ha explicat que "en funció del tipus de tractament, l'import de l'ajuda concedida oscil·la entre els 95 i els 230 euros mensuals per un període de deu mesos de duració, exceptuant juliol i agost, amb una ajuda màxima de 2.000 euros per alumne".

la regidora d'Educació ha conclòs indicant que estos tractaments "són fonamentals per a l'alumnat, tant en el pla personal com acadèmic, i d'ací l'esforç que realitza l'Ajuntament per a garantir a través d'estes ajudes que tots els estudiants d'Infantil, Primària i Secundària que el precisen puguen accedir a esta atenció psicopedagògica".

Audios relacionados
Corte voz 1 Maite Moreno
Audio file
Corte voz 2 Maite Moreno
Audio file
Corte voz 3 Maite Moreno
Audio file
Corte voz 4 Maite Moreno
Audio file
Corte voz 5 Maite Moreno
Audio file

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h