CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

12:35 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En data de hui, 342 persones s'han inscrit en este projecte formatiu en noves tecnologies de l'EDUSI Benidorm

Prop de 350 alumnes han participat ja en els cursos gratuïts en noves tecnologies de Benidorm TIC

28 octubre 2022
Benidorm TIC

Benidorm TIC, el programa d'alfabetització mediàtica de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de Benidorm, ja ha aconseguit els 342 alumnes. Després d'iniciar les classes a principis de setembre, este ambiciós programa en noves tecnologies ja oferix cursos fent ús d'internet, informàtica bàsica, competències digitals per a persones amb diversitat funcional i maneig de telèfons intel·ligents a tota mena de col·lectius.

"Només en el seu primer mes en funcionament, més de 300 alumnes s'han inscrit en els cursos gratuïts en noves tecnologies del programa Benidorm TIC," ha declarat l'alcalde de Benidorm Toni Pérez. "El nostre objectiu amb esta iniciativa educativa i gratuïta era reduir la bretxa digital de col·lectius en risc d'exclusió i ho estem assolint amb escreix".

L'alumnat inscrit fins al moment pertany a col·lectius tan diversos com associacions de jubilats, persones amb diversitat funcional o alumnat en risc d'exclusió que gràcies a Benidorm TIC poden continuar formant-se de forma completament gratuïta. Segons les enquestes de satisfacció realitzades, el 100% de l'alumnat recomanaria els cursos de Benidorm TIC i un 88% es mostra satisfet o molt satisfet amb la formació rebuda.

"De moment, només s'han fet o iniciat una desena de cursos dels més de 100 que estan previstos a Benidorm TIC," ha explicat l'alcalde. "La completa i variada oferta de cursos, la seua duració de fins a 40 hores i el fort caràcter social fan de Benidorm TIC una iniciativa educativa pionera a la Comunitat Valenciana".

Els cursos gratuïts, dirigits als residents a Benidorm amb dificultades per a accedir a estes eines tecnològiques, s'estan desenvolupant en aules de dependències municipals com les aules formatives de l'Ajuntament de Benidorm, el Centre Formatiu per a l'Ocupació Pepita Puchades i els centres socials de la Torreta i José Llorca Linares. La inversió de Benidorm TIC, que puja a 139.939 euros i compta amb un finançament del 50% dels fons europeus FEDER, també ha cobert els equips d'ordinadors fixos i portàtils amb els quals l'alumnat realitza els cursos.

La iniciativa, que seguix la línia de Benidorm d'apostar per l'educació de qualitat com a eina per a la integració social, respon al segon objectiu temàtic de l'EDUSI Benidorm que busca "millorar l'ús i la qualitat de les tecnologies d'informació i comunicació" per a contribuir a la "inclusió social i la lluita contra la pobresa".

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file