CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

17:10 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

30%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Fins al 2 d'octubre el museu acull l'exposició signada pels artistes Olga Diego i PEPesART

Oberta al públic 'MUT·ART', la nova exposició de Boca del Calvari que conjumina art i sostenibilitat

02 juliol 2022
MUT·ART

'MUT·ART. Mutacions plàstiques cap a l'art', exposició conjunta dels artistes Olga Diego i PEPesART, ja pot visitar-se en el Museu Boca del Calvari. Una exposició en què tots dos artistes despleguen un projecte propi amb un nexe comú, el plàstic reutilitzat com a element artístic, i amb la qual es pretén conscienciar sobre la importància sostenibilitat i la preservació del medi ambient.

La regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer; tots dos artistes i els comissaris de la mostra, Annamaria Parell i Rafa Soria, van participar ahir en l'obertura de l'exposició, a la qual també van assistir membres de la Corporació municipal i en la qual el públic va poder recórrer les quatre plantes del museu per a conéixer tots els detalls del treball d'Olga Diego i PEPesART.

Pellicer va explicar que "quan l'any passat vam començar a dissenyar la programació de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural de 2022, la planifiquem pensant que a cada moment les exposicions i intervencions giraren entorn d'una temàtica concreta". Després d'una primera part de l'any dedicada a la dona, la sostenibilitat centra ara la programació, "en un moment, l'estiu, en el qual la població de Benidorm es multiplica per quatre o per cinc, i que és justament quan més s'evidencia que la ciutat és sinònim de sostenibilitat i de gestió sostenible".

L'edil de Patrimoni Històric i Cultural va assegurar que és "un privilegi" poder "donar encara més visibilitat a aqueixa aposta per la sostenibilitat, per la preservació i cura de l'entorn a través de l'art; en este cas, a través de la mirada i perspectiva d'Olga Diego i PEPesART".

Els comissaris de la mostra van traslladar que a través de MUT·ART s'establix "una reflexió sobre el paper que el plàstic juga en la nostra quotidianitat i la problemàtica que el seu ús i abús provoquen sobre l'ecosistema".

A 'MUT·ART' Olga Diego aporta tres propostes: 'Jardín Autómata', 'Laboratorio JA' i 'Mutaciones'. En la primera, presa com a punt de partida el 'Jardí de les delícies' del Bosco per a recrear un món màgic i oníric plagat d'éssers fantàstics: humanoides de pits antena, personatges bicèfals, girafes mutants, peixos amb cames i una infinitat de criatures animades, totes elles de cossos translúcids i dotats de motors que els insuflen aïre-vida.

En 'Laboratorio JA', per a Olga Diego "la vertadera joia", el públic coneixerà a través d'esbossos, patrons, dibuixos i sistemes elèctrics com Olga Diego crea les seues peces i els dona vida, i també trobarà una sèrie de fotografies sobre el pas de 'Jardín Autómata' per ciutats com Taipei, Paris o València.

Finalment, com a exclusiva per a esta exposició, l'artista presenta 'Mutaciones', l'últim procés de la seua obra, la transformació dels seus éssers articulats en peces sòlides que guarden l'essència del que van ser. Olga Diego va indicar ahir que "ja en són 6" les peces transformades i que poden vore's en la mostra.

PEPesART, per la seua banda, aporta el seu 'Plastificar-te', composta per peces escultòriques amb múltiples lectures i que sorgixen de l'alteració del plàstic que l'artista ha sotmés a processos de fosa, dissecció, enfornat, congelació o cort. Al costat de les escultures, s'exhibix la seua acolorida sèrie fotogràfica, també resultat del tractament del plàstic que es convertix en paisatge abstracte de gran bellesa.

Durant la inauguració de l'exposició, l'artista va destacar que la proposta de 'MUT·ART' es basa en "la preocupació comuna" compartida amb Olga Diego per la conservació de l'entorn, i "funciona com un tòtem brutal". L'exposició pot visitar-se fins al pròxim 2 d'octubre.