CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

09:51 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició va estar fins a abril en el Boca del Calvari. Ara, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, s'instal·la en el ciberespai

L''Orografia del camí' de Manuel Outumuro s'incorpora al Benidorm Virtual

17 maig 2024
Ana Pellicer, Outumuro y Toni Pérez en la inauguración de la exposición en el Boca del Calvari en noviembre pasado.
Ana Pellicer, Outumuro y Toni Pérez en la inauguración de la exposición en el Boca del Calvari en noviembre pasado.

El Benidorm Virtual compte des de hui amb una nova exposició permanent, l''Orografia del camí' de l'artista Manuel Outumuro (Orense, 1949), guanyador en 2022 dels Premis Lucie, considerats com els 'Oscar' de la fotografia.

La mostra ha estat exposada físicament en el Museu Boca del Calvari del 24 de novembre de l'any passat fins al 2 d'abril d'este. Després de la clausura, la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, ha digitalitzat el contingut i creat el recorregut virtual perquè recobre vigència i "estiga a la disposició de tot el públic des de qualsevol racó del món", ha dit la regidora Ana Pellicer.

La incorporació de l''Orografia del camí' al Benidorm virtual coincidix amb el Dia Mundial dels Museus "que se celebrarà demà dissabte a tot el món". A l'efecte, Pellicer ha anunciat que "les trenta primeres persones que demà visiten el Boca del Calvari rebran un obsequi especial amb motiu de l'efemèride". Cal recordar que, en estos moments, la instal·lació acull 'Un món propi' de l'il·lustrador alacantí Miguel Calatayud.

L'exposició virtual de Outumuro està composta per "una vintena de fotografies en 360º –ha aclarit Pellicer– que conformen el recorregut virtual des del carrer, incloses tres plantes del museu; les més de 40 del contingut original i tres vídeos". L'edil ha puntualitzat que "com sempre, per als quals tenen pressa, s'ha editat un vídeo que recorre tota la mostra en un minut" que també es publicarà en les xarxes socials de l'Ajuntament.

Sobre l''Orografia del camí' Ana Pellicer ha assenyalat que rememora el processament fotogràfic tradicional analògic (abans de la irrupció de les càmeres digitals). Llavors, els rodets tenien "un màxim de 36 exposicions" que, una vegada revelats "es positivaven sobre paper fotogràfic, sense ampliar, per a seleccionar les imatges que es publicarien i les que no".

L'exposició ara virtual recull eixos 'contactes' seleccionats i els rebutjats. Pellicer ha animat als visitants a "valorar la selecció del creatiu i a fer la seua pròpia elecció", prenent de referència les imatges de personatges populars de la moda, del cinema, del teatre, de la cançó i de la televisió de finals del segle passat i principis d'este.

Recorregut virtual

Per als qui encara no coneguen el que és un recorregut virtual, Ana Pellicer ha aclarit que es tracta "d'una realitat paral·lela" a la que s'accedix a través d'un ordinador, una tauleta, un mòbil o unes ulleres de realitat augmentada.

"Les fotografies en 360º –ha posat l'accent– proporcionen una sensació immersiva, especialment amb ulleres de realitat virtual". En aplicar "la tecnologia" en la preservació del nostre patrimoni cultural "a més es trenquen les barreres" que les persones amb mobilitat reduïda troben per a gaudir de la cultura. Es tracta, ha incidit la regidora, de "facilitar l'accessibilitat a la cultura a totes i tots, especialment als qui més ho necessiten".

Amb la nova incorporació, són ja set les exposicions que han transcendit de l'àmbit analògic al digital des del Boca del Calvari: 'El turista accidental', 'Femení plural' 'Ferran Freixa. La llum present', 'Mut Art', 'Guillen Tato' i 'El guardià de la mar'. Totes elles poden visitar-se des de la secció del Benidorm Virtual de la web municipal, en https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/patrimonio-historico-y…

Captura de pantalla del recorrido virtual.
Captura de pantalla del recorrido virtual.
Video Url