CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

03:26 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Participació Ciutadana anima als veïns a presentar propostes als pressupostos participatius, el termini dels quals està obert fins al 30 de maig

L'Ajuntament es reunix amb els veïns de Ponent per a aclarir els dubtes plantejats sobre l'arribada de la Zona de Baixes Emissions

17 maig 2024
A pie de calle
A pie de calle

L'Ajuntament de Benidorm ha mantingut hui una reunió amb veïns de la zona de Ponent en la qual han posat de manifest algunes reivindicacions i que ha servit també per a resoldre els dubtes existents sobre la futura entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (*ZBE) que comprén a la zona de l'avinguda Armada Espanyola.

Esta cita s'ha produït a petició dels mateixos veïns dins de la campanya setmanal 'A peu de carrer' i a la mateixa han acudit els edils de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; Mobilitat i Espai Públic, Francis Muñoz; i el de Parcs i Jardins, José Ramón González de Zárate. Hi Han assistit, a més dels veïns, els vicepresidents del Consell Veïnal, Antonio Zamora i Francisco Martínez.

Respecte a la ZBE, els veïns han expressat les seues queixes pel fet que alguns vehicles no respecten els límits de velocitat establits. En eixe sentit, Francis Muñoz ha explicat que esta conjuntura és "només temporal i que una vegada estiga operativa la ZBE "només podran entrar els vehicles autoritzats, per a això ja s'hauran instal·lat cambres que registren les matrícules". Quant a l'excés de velocitat l'edil ha recordat que "hi ha cinemòmetres instal·lats i aquell que es passe de velocitat pot emportar-se una sanció".

Francis Muñoz també ha precisat que a l'octubre o novembre estarà tot instal·lat i en funcionament "i el que pretenem ara és que els veïns tinguen la màxima informació possible i transmetre el missatge que la ZBE és una cosa positiva per a tots".

Alguns veïns també han sol·licitat que s'escometen millores en algunes zones enjardinades del Parc d'Elx i el passeig de Ponent. En eixe punt, l'edil de Parcs i Jardins ha avançat que "ja tenim el projecte finalitzat i només estem a l'espera de la fiscalització per a executar-lo".

González de Zárate ha assenyalat que l'actuació serà "similar al que ja hi ha en tota la zona, però amb arranjaments, a més de millorar el sistema de reg per degoteig que presenta algunes deficiències entre altres intervencions".

Per part seua, la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha aprofitat la visita per a animar als veïns a presentar propostes per als pressupostos participatius. "El termini està obert fins al pròxim 30 de maig i és una eina molt útil per a aconseguir el model de Benidorm que volem tots. Els hem indicat les possibilitats que hi ha i sobretot, que sàpien que totes les propostes i suggeriments són benvingudes i que les veurem fetes realitat en breus dates" ha afirmat Pellicer. La regidora ha recordat que l'Ajuntament destina cada any almenys el 5% del pressupost municipal d'inversions per a este capítol, que en este exercici ascendix fins als 600.000 euros.

Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 1
Audio file
Francis Muñoz Corte 2
Audio file
Francis Muñoz Corte 3
Audio file