CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

09:22 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde compartix amb els veïns els avanços dels treballs que estan transformant tot el barri

Les obres del Pla Parcial 2/1 configuren la trama urbana de Ponent

29 abril 2021
Les obres del Pla Parcial 2/1 configuren la trama urbana de Ponent...

Els veïns de Ponent han pogut comprovar hui, en el marc de la campanya 'A peu de carrer' promogut per l'Ajuntament en col·laboració amb Espai Públic i el Consell Veïnal, l'avanç de les obres del Pla Parcial 2/1. Actuacions que suposaran la transformació total de la franja amb la construcció dels nous vials que configuraran una nova trama urbana.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat dels regidors de Participació Ciutadana, Espai Públic i Urbanisme, Ana Pellicer, José Ramón González de Zárate i Lourdes Caselles; representants de l'agent urbanitzador, TM i tècnics municipals han compartit amb els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario; comerciants, residents i el president de l'Associació de Veïns de Ponent, Christian Corraini; els detalls d'unes obres que deixen ja vore la transformació total del barri.

L'alcalde ha recordat que l'actuació "se sustenta" en el Pla General de 1990 que trenta-un anys després "estant pendent el seu desenvolupament i adquirits els drets per part d'agents urbanitzadors i propietaris dels terrenys" es va poder desbloquejar en l'anterior legislatura 2015-2019 "i ara comença a prendre cos amb el desenvolupament de la trama urbana".

Es tracta de l'espai comprés entre la primera línia de platja, en Armada Espanyola i Vicente Pérez Devesa que sumarà "l'obertura de molts vials i de la construcció d'aqueix aparcament públic de quasi 500 places a l'altura de l'hotel Poseidón", ha dit Toni Pérez, que a més ha respectat "la llengua vegetal d'arbratge" existent i que deixarà "un mirador en altura des del qual es podrà veure tot el Passeig de Ponent".

D'esta manera, ja han pres forma els "grans vials, molt espaiosos, amb dotacions per a la mobilitat ciclista amb grans connexions" que permetran introduir una nova via paral·lela tant a la Via Parc com a Armada Espanyola "generant un nou espai residencial i de grans usos dotacionals".

La intervenció que "evitarà que bona part dels vehicles circulen per l'avinguda de l'Armada Espanyola" i potenciarà "l'ús per als vianants d'esta via", mentre que els cotxes utilitzaran preferentment els vials que s'obriran pròximament.

L'alcalde ha recordat que estos nous carrers uniran l'avinguda Rajadell ja executada amb la via oberta al trànsit que dona limite al Pla Parcial 2/1 que, al seu torn, s'unirà a una altra entre el InTempo i el que tots coneixem com a Creu Roja. En este punt es construïx en estos moments una rotonda. A més de l'aparcament públic, la zona sumarà altres 500 places d'aparcament a les quals cal afegir les existents en l'avinguda de Vicente Pérez Devesa.

Respecte a la trama urbana, a més de les dos torres amb forma de vela ja construïdes, Toni Pérez ha indicat que s'ha iniciat la construcció d'una torre residencial a la qual molt prompte se sumarà una altra. "Hi haurà també –ha precisat– una parcel·la hotelera i un gran parc públic" fins al límit del Pla Parcial 2/1. La suma de totes estes iniciatives suposarà "el rebliment total de la urbanització de Ponent" que quedarà a l'espera del desenvolupament del PAU 2 El Murtal.

"Espectacular" per als veïns

Christian Corraini, en representació dels veïns, comerciants i hostalers de Ponent ha mostrat el seu entusiasme per l'actuació municipal. "És una nova zona de Benidorm" que "ens ha sorprés molt perquè el que hem vist este matí és espectacular". "Direm que és una nova ciutat, a més moderna" ha subratllat. El representant veïnal també ha deixat constància de la rapidesa de l'avanç dels treballs.