CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

15:27 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm acull l'estrena de l'adaptació de l'obra del compositor valencià Martín i Soler, icona del XVIII

El Quartet Martini obri la sisena edició dels Grans Recitals

29 abril 2021
El Quartet Martini obri la sisena edició dels Grans Recitals...

La sisena edició del Cicle Grans Recitals arranca demà nit en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm, a les 20'00 hores, amb un concert del Quartet Martini que interpretarà fins a dèsset peces, en estrena absoluta, d'una òpera, del gènere drama jocós, amb partitura del músic valencià Vicente Martín i Soler, estrenada al novembre de 1786 en el Burgtheater de Viena i que va constituir un clamorós èxit fins a l'extrem que un tema de l'obra fora recollit i esmentat per Mozart en 'Don Giovanni' (1787).

La interpretació de demà part d'una adaptació del compositor bohemi Georg Druschetzky, reconstruïda pel benidormer Gonzalo Devesa Valera, autor de la tesi doctoral sobre el músic valencià i la seua òpera jocosa, qui en l'actualitat ocupa la Càtedra d'Oboé Del Real Conservatori de Música de Granada i és concertista internacional havent sigut instrumentista de 'The World Orchestra' i col·laborador de l''European Union Youth Wind Orchestra' o de la Jove Orquestra d'Holanda, entre altres.

Demà seran interpretats dotze números del primer acte i una selecció de cinc números del segon acte de l'òpera 'Una cosa rara, ossia bellesa ed onestà' amb les melodies més famoses per al públic europeu dels últims decennis del segle XVIII.

El Quartet Martini l'integren el benidormer Gonzalo Devesa Valera (oboé), Fernando Pascual León (violí), Jorge David Fanjul Campos (violoncel) i el brasiler Estevan d'Almeida Reis (viola). Els quatre són virtuosos intèrprets amb una llarga trajectòria professional. Devesa, que es va iniciar en la Unió Musical de Benidorm, ha sigut, entre altres, Oboé solista en la Simfònica del Caire i en la Shen Yun Symphony de Nova York; Fernando León compartix càtedra amb Devesa en el Real Conservatorio Superior de Música de Granada; Fanjul és professor del Conservatori Superior de Música de Castelló i Almeida és solista de l'Orquestra de l'Òpera de Montpeller, França). Els quatre són assidus concertistes internacionals.

El cicle de Grans Recitals d'este any de 2021, va anunciar el regidor Jaime Jesús Pérez, continuarà al maig, el divendres 28, amb un recital a càrrec dels alumnes de l'últim curs del Conservatori Professional Municipal de Música 'José Pérez Barceló'. En el cicle estan programades dos cites més a l'octubre, els dies 1 i 22, amb l'Orquestra Simfònica d'Alacant i el concert de la professora de piano del conservatori benidormer Aroa Blanco.

Des de la Regidoria de Cultura es recorda que per a este recital estan vigents les mesures de seguretat i els protocols anti Covid que exigixen respectar aforaments i distància de seguretat, sent obligatori l'ús de màscara i la desinfecció de mans en accedir a la sala, així com en entrar i eixir dels servicis. S'haurà de seguir les indicacions de senyalística, cartelleria informativa i del personal de sala.