CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

00:47 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Fins al 9 d'octubre, es podrà gaudir de set escultures de gran format de l'autor sobre temes universals espanyols

L'art escultòric i monumental de Juan Méjica 'pren' el Passeig de Ponent

06 juliol 2022
Exposición Juan Méjica.

L'art escultòric i monumental de Juan Méjica 'pren' des de hui i fins a principis d'octubre el Passeig de Ponent, "un emplaçament inigualable per a una exposició també inigualable". Així ho ha assenyalat l'alcalde, Toni Pérez, durant el recorregut per esta mostra a l'aire lliure realitzat este matí al costat del mateix autor; la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer; membres de la Corporació; i la directora de la Fundació Méjica, M. Dolores Rodríguez.

Toni Pérez ha destacat que es tracta d'"una exposició de primer nivell" composta de set escultures de "gran format" d'"un escultor de reconegut prestigi nacional i internacional", que compta "amb obres repartides en quatre dels cinc continents". Una exposició que "arriba per a estar amb nosaltres fins a una data tan assenyalada com el 9 d'octubre", que "estarà convivint amb el dia a dia d'una ciutat que ja està en plena ebullició en este principi de juliol" i que "podran admirar centenars de milers de persones durant els pròxims tres mesos".

Després d'agrair "les facilitats" posades per la Fundació Juan Méjica i "el treball i esforç" de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural l'alcalde ha subratllat que amb esta mostra de gran format "en la via pública", "la tercera que organitzem en molt poc temps", Benidorm es consolida com a "museu a l'aire lliure", acostant així la "cultura a la població" i afavorint que "el públic puga gaudir de l'art en ple carrer".

Per part seua, Juan Méjica ha explicat que les set peces que s'exhibixen responen a una iconografia de "temes universals espanyols" com puguen ser "el bou, els éssers antropomorfs, la dona solar, l'asturcó o el teix". L'autor ha detallat que es tracta de peces "aguerrides i amb caràcter", d'"entre 2 i 5 tones" i "quasi 4 metres d'altura", fetes d'un aliatge "d'acer i coure", resistent a l'acció del salnitre.

Méjica ha assegurat que "les peces al costat de la mar poden traure tots els seus potencials", i ha agregat que en este "museu a l'aire lliure" en el qual es configura el Passeig de Ponent "tots són protagonistes": peces i públic.

En este sentit, ha incidit en què la seua obra "està precisament pensada per a ser tocada, per a ser viscuda" i ha expressat el seu desig que "els milions de persones que visiten Benidorm s'emporten aqueixa imatge" de la ciutat amb les seues escultures.

Les set escultures que componen l'exposició es troben disposades des de l'inici del Passeig de Ponent –a l'altura de l'avinguda Jaume I– fins a l'encreuament amb l'avinguda de Xixo.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Juan Méjica
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Juan Méjica
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Juan Méjica
Audio file