CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

22:19 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació, emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador de Benidorm, compta amb una inversió de més de 13 milions d'euros

El ple de Benidorm aprovarà este mes la rehabilitació integral de la seua Plaça de Bous

06 juliol 2022
Plaza de toros

El ple de l'Ajuntament de Benidorm aprovarà en la seua pròxima sessió el projecte bàsic i d'execució de rehabilitació integral de la plaça de bous. El projecte serà dictaminat este dilluns en comissió informativa.

Este emblemàtic projecte de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador "inclou la que serà futura biblioteca central de Benidorm i l'entorn del Parc de l'Aigüera i renovarà per complet l'estructura del conjunt arquitectònic", ha explicat l'alcalde Toni Pérez. "Amb esta actuació dins d'este projecte de l'EDUSI, rehabilitarem este espai de Benidorm per a preparar-lo per al seu futur ús com a gran Centre Jove, de marcat caràcter social i multicultural".

La proposta, que compta amb els informes tècnics favorables, rehabilitarà igualment l'estructura de la Plaça de Bous i la transformarà en un nou espai que comptarà amb nombrosos usos públics. Esta ambiciosa actuació de l'EDUSI compta amb un pressupost total que ascendix a quasi 14 milions d'euros.

"Apostem per continuar renovant les infraestructures municipals i dinamitzant l'oferta cultural i social de Benidorm amb un edifici icònic que a més resoldrà la connectivitat entre els barris de Foietes-Colònia Madrid i Els Tolls," ha ressaltat l'alcalde Toni Pérez. "El nou complex cultural i social serà un espai eficient, modern i polivalent, que s'adaptarà a les necessitats dels veïns, visitants i turistes de Benidorm" ha afegit.

La renovació integral del conjunt urbanístic és una de les actuacions icòniques de l'EDUSI de Benidorm. Durant l'any passat es va licitar l'estudi de viabilitat i la valoració econòmica. Ara el ple municipal aprovarà a final de mes este projecte que, en paraules de l'alcalde, "ajudarà a més a transformar l'entorn de la Plaça de Bous, en el cor de la zona d'actuació EDUSI, per a continuar reduint les desigualtats socials i avançar cap a un Benidorm més integrat".

Esta actuació respon a la cinquena línia actuació de l'EDUSI que busca la "rehabilitació i reivindicació  dels actius públics, obrint-los al turisme i a l'ús ciutadà". Les obres, el pressupost de les quals ascendeix a 13.734.302,31€, ampliaran l'oferta cultural i social de Benidorm, millorant la connectivitat dels seus barris residencials.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Plaza de toros
Audios relacionados
Proyecto Plaza de Toros Toni Pérez 01
Audio file
Audios relacionados
Proyecto Plaza de Toros Toni Pérez 02
Audio file
Audios relacionados
Proyecto Plaza de Toros Toni Pérez 03
Audio file
Audios relacionados
Proyecto Plaza de Toros Toni Pérez 04
Audio file
Audios relacionados
Proyecto Plaza de Toros Toni Pérez 05
Audio file