CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

09:11 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez recorda que els plecs van ser avalats dos vegades per la Junta Consultiva de Contractació i la Intervenció General de la Generalitat Valenciana

L'anul·lació dels plecs del contracte del fem després de la denúncia del PSOE suposarà un perjudici econòmic per als benidormers

07 març 2024
La anulación de los pliegos del contrato de la basura tras la denuncia del PSOE supondrá un perjuicio económico para los benidormenses

La recent resolució del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) d'anul·lar diversos punts dels plecs de condicions del contracte de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids de Benidorm a conseqüència del recurs presentat pel grup municipal del PSOE suposarà "un perjudici econòmic als benidormers", segons ha afirmat hui l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez.

El primer edil ha oferit hui una roda de premsa per a valorar esta resolució, després d'haver encarregat en el dia d'ahir els informes tècnics corresponents als departaments de Contractació, Secretaria General, Enginyeria i Intervenció "perquè diagnostiquen en quina situació queda este procediment després d'haver incorporat la resolució del tribunal a la pròxima comissió informativa de Règim Interior.

Pérez ha sigut categòric en exposar les "conseqüències econòmiques" que ja d'entrada suposarà per a la butxaca dels benidormers si el temps de concessió del servici es reduïx de 15 a 10 anys com proposa el PSOE. "Amb els plecs aprovats a quinze anys de duració calia pagar 21,6 milions anuals només en costos fixos. Si el contracte es reduïx a deu anys, és clar que costarà bastant més diners a l'any perquè cal repercutir els mateixos diners en menys temps. N'és molt senzill d'explicar" ha afirmat. En concret, ho ha xifrat en 28 milions anuals de costos fixos. En eixe sentit, el primer edil s'ha preguntat "a qui beneficia la denúncia del PSOE i l'anul·lació dels plecs" perquè "els benidormers haurem de pagar més diners pel mateix servici. Uns diners que eixirà de la mateixa butxaca, el dels veïns de Benidorm".

Toni Pérez ha reiterat diverses vegades que els plecs de condicions van ser avalats fins a dos ocasions per la Junta Consultiva de Contractació de la Generalitat i per la Intervenció General de la Generalitat i ha remarcat que de les cinc empreses que es van interessar en la licitació i que van plantejar consultes, i de les tres que finalment es van presentar "cap d'elles, després d'analitzar i estudiar els plecs, ha acudit al TACRC". "Generalment, quasi sempre, solen ser empreses les que recorren a este tribunal quan consideren que alguna cosa els pot perjudicar o no s'ajusta a la legalitat. En este cas, curiosament, han sigut regidors del PSOE" ha aclarit l'alcalde.

D'igual mode, Pérez ha posat en relleu que el tribunal "no ha fet cap apreciació o puntualització sobre les característiques del projecte tècnic contemplat en els plecs, no hi ha cap però o objecció; només en la part administrativa". Això, ha recalcat, comporta que la modificació del temps de concessió "signifique majors diners a pagar pel contribuent". En eixe sentit, ha avançat que esta reducció de 15 a 10 anys "també suposarà que un milió anual serà per al futur contractista i el seu benefici industrial i no per a la millora del servici".

Els plecs que es van aprovar en ple preveien a més la patrimonialització de les inversions. No obstant això, ara "les inversions han d'executar-se igualment, però no passaran a formar part del patrimoni municipal encara que les pagarem de la nostra butxaca". Tanmateix, l'alcalde ha recalcat que "esperarem a veure què diuen els informes tècnics que s'han encarregat" i que una vegada redactats "seran ells els que ens orienten sobre el millor camí i el full de ruta a seguir".

En la seua intervenció, l'alcalde ha insistit que el servei de recollida selectiva ve impost per una llei de la Generalitat Valenciana de temps del Botànic i per una altra del Govern de Pedro Sánchez. "Era un contracte molt gran perquè era el millor servei de neteja que podia tindre Benidorm i al menor preu". Cal complir la llei del govern d'Espanya perquè amb la Llei a la mà, si no complixes, et sancionen" ha resolt.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Toni Pérez - Corte 5
Audio file
Toni Pérez - Corte 6
Audio file
Etiquetes