CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

14:20 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El suggeriment incorporat també pretén aconseguir una major implicació dels veïns aliens al Consell Veïnal

El Consell Veïnal aprova l'autoreglament de Pressupost Participatiu 2025 i inclou una proposta per a millorar la transparència

07 març 2024
Consejo Vecinal
Consejo Vecinal

El Consell Veïnal de Benidorm ha aprovat hui l'autoreglament de Pressupost Participatiu 2025 en la seua sessió ordinària, que s'ha celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm, sessió que ha estat presidida per l'alcalde Toni Pérez.

El nou autoreglament incorpora un suggeriment realitzat per un dels consellers amb la fi, segons s'indica en la mateixa proposta, d'"aconseguir una major separació i autonomia entre els gestors de les diferents fases del procés, sent la manera més natural d'aconseguir la transparència més gran possible i que garantisca la independència de les decisions preses" respecte al Pressupost Participatiu i altres àmbits del Consell.

La proposta pretén assolir "una major tutela per part del Consell Veïnal amb una major presència de consellers i una major implicació dels veïns aliens al Consell Veïnal". El suggeriment aprovat implica un canvi en la redacció de dos punts de l'autoreglament, relatius a la Comissió d'Avaluació i a les funcions d'esta.

Així, s'assenyala que la citada comissió estarà composta per la Comissió Tècnica del Consell Veïnal de participació, estudi i anàlisi reglamentària, normatiu i procedimental i les dos persones triades entre les postulades i que van formar part de la Comissió Mixta del Pressupost Participatiu corresponent.

Respecte a les funcions de la Comissió, s'assenyala que li corresponen: la valoració del procés de Pressupost Participatiu, identificant aspectes positius i negatius en el seu funcionament, l'elaboració de l'autoreglament de Pressupost Participatiu de 2026 introduint les modificacions necessàries. El document resultant després de les oportunes reunions redactores serà remés als consellers de diferents associacions veïnals a fi de presentar suggeriments en un termini que es determine i com a tràmit previ a la seua exposició, debat i aprovació en sessió del Consell Veïnal.

Per al desenvolupament d'estes funcions, la Comissió d'Avaluació serà convocada per la regidoria de Participació Ciutadana amb antelació suficient al Pressupost Participatiu corresponent. La comissió, per cert, es dissoldrà una vegada finalitzen les seues funcions.

La proposta ha tirat avant amb 11 vots a favor, huit en contra i dos abstencions i, per tant, s'ha incorporat a l'autoreglament, que també ha sigut aprovat amb onze vots a favor i huit abstencions.

En un altre ordre de coses, el Consell Veïnal també ha abordat l'estat de la jardineria de la plaça d'Espanya, el servei de la qual es veurà reforçat, segons ha avançat l'alcalde, i les queixes dels veïns de la plaça de la Constitució per l'elevat nombre d'esdeveniments en esta. Toni Pérez els ha traslladat que s'està treballant en això i que esta situació serà analitzada amb els mateixos veïns "Cal ordenar les activitats de manera assumible i afavorint la convivència" ha dit l'alcalde, que ha postil·lat que "cal gestionar l'èxit, i en això estem".