CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

00:08 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Personal municipal atendrà els ciutadans que ho sol·liciten de dilluns a divendres, d'11 a 12 hores, fins al 30 de juny

L'Ajuntament habilita un servici d'ajuda presencial per a votar les propostes del Pressupost Participatiu 2025

13 juny 2024
El Ayuntamiento habilita un servicio de ayuda presencial para votar las propuestas del Presupuesto Participativo 2025

L'Ajuntament de Benidorm ha habilitat un servici d'assistència i ajuda per a tots aquells ciutadans que vulguen participar en la votació de les propostes presentades al Pressupost Participatiu de 2025, però manquen de mitjans electrònics per a poder votar de manera telemàtica. L'edil Ana Pellicer ha indicat que "encara que este vot telemàtic és bastant senzill i intuïtiu, des de la Regidoria de Participació Ciutadana hem habilitat un servici d'ajuda i gestió per a les persones que vulguen participar del procés de votació i tinguen alguna dificultat per a fer-lo".

Així, esta assistència operarà des de hui mateix i fins al 30 de juny, quan finalitza el període de votació, de dilluns a divendres i en horari d'11.00 a 12.00 hores. En este tram, personal municipal estarà a la disposició de la ciutadania en les dependències de l'Ajuntament per a realitzar este vot telemàtic, que es farà a través d'una tauleta. "Les persones que estiguen interessades en este servici poden sol·licitar una cita en l'horari establit trucant al telèfon 696 641 345, on se'ls indicarà el dia que poden vindre a votar per les seues propostes favorites", ha agregat Pellicer.

La regidora de Participació Ciutadana ha recordat que el Consistori va obrir este passat dilluns el període de votació de les propostes presentades al Pressupost Participatiu de 2025, període que finalitzarà a les 23.50 hores del pròxim 30 de juny. Tal com establix l'autoreglament del Pressupost Participatiu, podran participar del procés de votació totes les persones empadronades majors de díhuit anys, una votació que es realitzarà de manera telemàtica a través de la plataforma https://benidorm.governalia.es i per mitjà d'este servici municipal d'assistència al vot, en el cas de les persones que no puguen accedir per si mateixes al portal de participació.

Segons ha detallat Pellicer, "en total s'han presentat 82 propostes, més de la meitat relatives a l'àrea d'Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat". Concretament, de les actuacions o accions plantejades per la ciutadania, 43 –dos d'elles iguals– s'emmarquen en esta àrea; mentre que s'ha presentat 13 propostes en el bloc d'Educació, Cultura, Joventut i Esports, i altres tantes en matèria de Medi Ambient i Neteja Viària –dos d'elles d'idèntic contingut–. El bloc de Turisme, Platges i Seguretat ha rebut nou propostes i quatre el relatiu a Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat.

La regidora ha recordat que "a través del Pressupost Participatiu, la ciutadania determina a quines actuacions o projectes s'ha de destinar part dels diners reservats per a inversions". "Parlem d'una eina molt potent, operativa des de 2016, i de la qual han eixit projectes tan interessants com zones de jocs infantils als parcs de l'Aigüera i Elx, la passarel·la que unix el barri dels Tolls amb el Palau d'Esports, la rotonda de l'avinguda Ricardo Bayona, l'adequació de l'antiga casa de peons caminers de la via Emilio Ortuño com a centre expositiu o el nou parc situat en l'avinguda Marina Alta", ha agregat.

Per això, Pellicer ha animat a la ciutadania a "ser part activa d'aquest procés, votant per les propostes que els resulten més interessants d'entre totes les presentades", que també es poden consultar en este mateix portal.

Següents passos del procés

Superat el període de presentació de propostes i una vegada finalitze l'actual termini de votació, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases de l'autoreglament del Pressupost Participatiu 2025. Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajuden a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, les propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada. En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de la priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autoreglament s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles obres que no requerisquen concurse públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.