CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

20:46 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez destaca que el turisme no sols és "una indústria que fabrica felicitat, sinó també objecte d'estudi, generador i captador de talent"

La sostenibilitat en la compra de bitllets d'avió i el disseny d'una app per a promoure rutes de pel·lícules, premis de la Càtedra Pedro Zaragoza

14 març 2024
Premios Cátedra Pedro Zaragoza Orts
Premios Cátedra Pedro Zaragoza Orts

La Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" ha fet lliurament este migdia dels seus Premis als millors Treballs Fi de Grau i Treballs Fi de Màster (TFG i TFM) desenvolupats per investigadors de la mateixa Universitat d'Alacant i d'unes altres de l'Estat espanyol relacionats amb el sector turístic, les seues qüestions i possibilitats.

A l'acte han acudit nombroses autoritats i representants de l'àmbit acadèmic i empresarial, encapçalats per l'alcalde de Benidorm i president de la Diputació, Toni Pérez. Amb ell es trobaven el secretari autonòmic d'innovació, Jerónimo Mora; la directora del Centre de Formació Permanent Contínua de la Universitat d'Alacant, María Teresa Torregrosa; el director del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, José Mancebo; la secretària general de Hosbec, Mayte García; la directora gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao i el director de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts, Armando Ortuño, entre altres.

En el lliurament, que ha tingut lloc en l'Edifici del Rectorat, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha destacat que el turisme es tracta d'"una indústria que aporta 187.000 milions d'euros al PIB, la qual cosa representa quasi el 14% i que aporta el 17% del total de l'ocupació nacional".

Pérez, que ha situat a la província d'Alacant com "un lloc d'oportunitats", ha indicat que és "vital" continuar treballant per a aconseguir el reconeixement i prestigi social que tenen altres sectors i per a això "és fonamental comptar amb el suport acadèmic que ens brinda la Universitat i la càtedra d'Estudis Pedro Zaragoza", una universitat que, ha emfatitzat el primer edil, "va tindre entre els seus alumnes a Pedro Zaragoza Orts".

En la intervenció, l'alcalde ha incidit que el turisme no sols és "una indústria que fabrica felicitat", sinó que és "objecte d'estudi i investigació, generador i captador de talent" i que la "prova irrefutable" són els treballs premiats que confirmen que el present i el futur del turisme s'orienten cap a "la sostenibilitat, la digitalització, la innovació, la governança i l'accessibilitat, en clara sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible".

Toni Pérez ha agraït als premiats "per creure en esta activitat tan apassionant" i a més de felicitar-los i reconéixer "la mirada que aporten amb els seus treballs", els ha desitjat "una llarga, fructífera i reeixida trajectòria professional".

Premis

En la categoria Treball fi de grau (TFG), el primer premi ha correspost a Rubén Herrera Cervera, del Grau en Enginyeria Multimèdia de la Universitat d'Alacant (UA), pel seu treball 'Disseny i desenvolupament d'una aplicació per a promoure rutes turístiques de pel·lícules i sèries'. El segon premi ha sigut per a Elsa Lauri Castelló, del Grau en Turisme de la UA, pel seu treball titulat 'La vall del joguet i proposta de desenvolupament turístic', dirigit per Mari Paz Such. El tercer premi ha recaigut en Andrea maria Andreu Aguilera, també del Grau en Turisme de la UA, pel treball titulat 'La parla com a recurs turístic: una proposta per a Benejússer i la Vega Baixa del Segura', que va ser dirigit per Xavier Amat.

En la categoria Treball fi de màster, Marina Guillén Davó, s'ha alçat amb el primer premi amb el seu treball 'Sostenibilitat en la compra de bitllets d'avió: anàlisi de la comunicació digital des de la perspectiva de la neurociència', que ha sigut dirigit per Francisco Sancho i Carla Rodríguez. El segon premi ha sigut per a Aimée Torres Penalva i el seu treball 'Bretxa de gènere, formació en innovació i ocupabilitat: una comparació entre el sector turístic i altres sectors de l'economia espanyola'. Finalment, el tercer ha sigut per a Diana Lisset Guamán pel treball 'Turisme experiencial. Estudi de cas de Fever, la plataforma de democratització de l'accés a la cultura i l'entreteniment', que va ser dirigit pels professors Inés Leal-Rico i Jesús Segarra-Saavedra.

Càtedra d'Estudis Turístics

La Càtedra d'Estudis Turístics "Pedro Zaragoza Orts" té per objecte l'anàlisi, la investigació i la docència de la realitat, problemàtica i perspectives de les empreses i destinacions turístiques en general, des de tots els punts de vista rellevants, ocupant-se de desenvolupar el programa formatiu i les tasques d'investigació que contribuïsquen a millorar la formació i els coneixements en esta matèria.

En el seu programa d'activitats s'inclou l'organització de cursos i seminaris referits a temes turístics, amb especial atenció a l'àmbit de la Costa Blanca i Benidorm, així com conferències i exposicions sobre l'activitat turística, juntament amb la realització d'estudis i treballs de recerca.

Premios Cátedra Pedro Zaragoza Orts
Premios Cátedra Pedro Zaragoza Orts
Premios Cátedra Pedro Zaragoza Orts
Premios Cátedra Pedro Zaragoza Orts