CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

20:19 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ser "la primera DTI" i "un de les destins amb major projecció internacional" han fet de Benidorm seu de l'ens que impulsarà la Plataforma Intel·ligent de Destinacions

La ministra Maroto assegura que el Centre Nacional d'Intel·ligència Turística col·locarà a Benidorm a "l'avantguarda del coneixement"

10 juny 2022
Clausura del congreso Digital Tourist 2022
Clausura del congreso Digital Tourist 2022

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat hui que la Plataforma Intel·ligent de Destinacions i "una sèrie de servicis associats a ella" es materialitzaràn en 2023 any en el Centre Nacional d'Intel·ligència Turística, amb seu a Benidorm. Un centre que "permetrà a Benidorm, a Espanya, convertir-se en destinacions de referència internacional que estiguen a l'avantguarda del coneixement". La ministra ha fet estes declaracions durant la clausura de la cinquena edició del congrés Digital Tourist, organitzat per Ametic, la patronal de la indústria digital espanyola, i que durant les jornades d'ahir i hui s'ha celebrat en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm.

A l'acte de clausura han assistit, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la subdelegada Araceli Poblador; Adolfo Borrero, president de la Comissió de Smart Cities d'Ametic; i el president de Segittur, Enrique Martínez.

Durant la seua intervenció, la ministra ha explicat que "ser la primera DTI certificada del món" i "un dels destins vacacionals amb major projecció internacional" han fet de Benidorm la ciutat triada per a albergar este Centre Nacional d'Intel·ligència Turística, que impulsarà la Plataforma Intel·ligent de Destinacions.

Maroto ha assenyalat que la Plataforma, a més d'accelerar la transformació digital, "permetrà a la Secretaria d'Estat de Turisme i a Segittur" comptar amb "un gran volum de dades i el seu processament de forma agregada en tots els destins", la qual cosa "generarà coneixement, intel·ligència col·lectiva i una anàlisi per a millorar la competitivitat". Per al desenvolupament de la Plataforma, el Ministeri llançarà una convocatòria específica de 108 milions d'euros.

Després de la clausura i al fil de les paraules de la ministra, l'alcalde ha destacat "el valor afegit que ha portat i portarà a Benidorm justament l'haver sigut la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificada del món", sobre la base d'"una norma UNE molt exigent", per la qual la ciutat ha sigut "auditada en quatre ocasions, sempre superant amb nota i millorant contínuament els resultats de l'edició anterior".

Eixa certificació, ha aprofundit, ha sigut "palanca" perquè Benidorm albergue el Centre Nacional d'Intel·ligència Turística i es convertisca, per extensió i de la mà de la marca Espanya, en "referència nacional i internacional" per a "el coneixement del turisme, del sector i de la digitalització".

Així mateix, durant l'acte de clausura també s'ha confirmat que la ciutat acollirà "la sisena edició de Digital Tourist", per la qual cosa de nou el juny de 2023 Benidorm serà el lloc "on es concentre el coneixement i la transformació digital dels destins" i "on s'establisca un diàleg i una col·laboració entre les administracions públiques i els sectors del turisme i la tecnologia perquè Espanya continue sent líder turístic".

Audios relacionados
Corte 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte 5 Reyes Maroto
Audio file
Audios relacionados
Corte 6 Reyes Maroto
Audio file
Audios relacionados
Corte 7 Reyes Maroto
Audio file
Audios relacionados
Corte 8 Reyes Maroto
Audio file