CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

21:54 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Cel clar

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Enguany, Benidorm ha contribuït al Banc Provincial de Sang amb prop de mig miler de donacions

La Festa de la Solidaritat se salda amb més d'un centenar de donacions de sang

24 maig 2024
La Festa de la Solidaritat se salda con más de un centenar de donaciones de sangre

La Festa de la Solidaritat, organitzada per l'Associació de Penyes en col·laboració amb l'Ajuntament de Benidorm de dimarts passat, s'ha saldat amb més d'un centenar de donacions de sang, segons les xifres traslladades al departament de Sanitat pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

L'edil de Sanitat, Ana Pellicer, ha fet un balanç "molt positiu" d'esta jornada solidària de donació de sang amb la qual "fins i tot s'han complit i fins i tot depassat les expectatives inicials, aconseguint-se les 104 extraccions efectives".

Per part seua, la responsable de Festes, Mariló Cebreros, ha aplaudit "una vegada el caràcter altruista i compromés del col·lectiu penyista, que ha respost a esta crida que contribuïx a salvar vides". Cebreros ha agraït a l'Associació de Penyes que presidix Jaume Cortés "la seua implicació amb esta causa i la seua presència constant durant tota la jornada de donació, duent a terme a més un sorteig entre les persones que van participar d'esta acció solidària".

Pellicer ha destacat que "esta jornada solidària ha demostrat novament la seua potència per a captar nous donants", ja que "quasi la meitat de les persones que enguany han donat sang per primera vegada ho han fet justament en la Festa de la Solidaritat". Concretament, en el que va de 2024, s'han registrat 37 nous donants a Benidorm, dels quals 16 es van estrenar dimarts passat.

Esta Festa de la Solidaritat és la setzena jornada de donació de sang que es fa a Benidorm des que va començar l'any, sempre amb la col·laboració de l'Ajuntament. La regidora de Sanitat ha explicat que "Benidorm acull entre dos i quatre jornades de donació de sang al mes en diferents punts de la ciutat, principalment espais municipals, per a facilitar al màxim la participació". Unes jornades que "solen saldar-se amb una bona resposta per part dels donants".

Segons el balanç comunicat per Pellicer, "en el que va any, Benidorm ha contribuït al Banc Provincial de Sang amb prop de mig miler de donacions".

Diàriament, a la Comunitat Valenciana es necessiten 250 unitats de sang per a atendre la demanda dels hospitals, sobretot per a pacients oncològics, però també per a persones que són víctimes d'accidents de trànsit o que patixen pèrdues de sang per cirurgies.