CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

16:54 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La prova, que se celebrarà el dissabte, compta amb atletes de 23 països diferents dels que 1.600 procedixen del Regne Unit

La Benidorm Half bat un rècord de participants i aconseguix els 4.800 corredors en la 10K i 21K

23 novembre 2023
La Benidorm Half bate un record de participantes y alcanza los 4.800 corredores en la 10K y 21K

Els carrers i avingudes de Benidorm acolliran este pròxim dissabte 25 de novembre una nova edició de la Benidorm Half que, en les seues dos modalitats de 10K i 21K ha superat el rècord de participants fins a totalitzar 4.800 corredors. Una xifra que ha superat les previsions més optimistes de l'organització.

Este matí ha tingut lloc la presentació de la carrera amb l'assistència de l'alcalde Toni Pérez, el regidor d'Esports, Javier Jordá, i membres de la corporació municipal, a més de responsables de l'organització i diversos atletes d'elit que es donaran cita en l'esdeveniment.

Allí, Fernando Brotons, cap visible de Tour Sports, ha fet un repàs de la trajectòria de la cita des que es van fer càrrec de la mateixa i el creixement que ha tingut des que en 2018 van participar poc més de 2.000 corredors fins ara en què s'ha batut el rècord amb eixos 4.800.

Brotons ha posat en valor que ni tan sols amb la pandèmia la carrera ha deixat de celebrar-se, per a això va caldre moure-la del calendari i passar-la al mes de març.

També ha destacat les modificacions introduïdes en la carrera per a millorar-la i aconseguir més participació com la presència de corredors d'elit al costat dels populars o una major animació durant el recorregut.

En esta ocasió, la Benidorm Half comptarà entre els seus atletes amb el campió de l'any passat, l'olímpic Toni Abadía, i el subcampió David Palacio. Però també hi haurà altres corredors de prestigi com Martín Fiz, Alexandra Tondeur, Cristina Juan, l'uruguaià Christian Zamora o l'argentina María Luz Tesuri.

Precisament, Toni abadia ha ressaltat que la de Benidorm "és una de les carreres millor organitzades d'Espanya" i ha qualificat d'"impressionant" com ha crescut la prova d'uns anys fins ací. També David Palacio ha dit que la carrera del dissabte serà "un espectacle fantàstic" i ha aventurat "un bonic duel entre Toni, Christian i jo". Palacio, a més, ha remarcat "els ànims que et dona la gent durant el recorregut, especialment el públic britànic. La veritat és que l'any passat ho vaig gaudir molt i enguany serà encara més especial".

Quant a la carrera en si, Fernando Brotons ha informat que al llarg del recorregut hi haurà 13 punts d'animació amb batucades i dj., que unit a l'alé del públic faran que "siga impossible que els corredors s'avorrisquen". Estos punts distaran els uns amb els altres en poc més d'un quilòmetre.

Sobre el perfil dels participants, el director de la Benidorm Half ha destacat la nombrosa presència de corredors procedents del Regne Unit, 1.600 en total, duplicant el millor registre fins a la data; uns participants en els quals se sumen els seus acompanyants. A més de britànics, hi ha participants de 57 nacionalitats procedents de 23 països. En l'àmbit nacional, es comptabilitzen corredors de 45 províncies espanyoles. També és ressenyable que el 38% dels participants seran dones. Un percentatge que se situa en el 30% en la prova de 21K i que puja fins al 47% en la 10K.

La Benidorm Half ha comptat amb el suport i promoció de Visit Benidorm, el gerent de la qual, Leire Bilbao, ha assenyalat que fa cinc anys, quan es va iniciar el projecte de la Half, "posar en valor l'espai que tenia la ciutat per a corredors" era "un somni" ara complit; i ha agregat que per la dinàmica i horari de la prova "generen pernoctacions" a Benidorm que "era l'objectiu". Bilbao ha incidit en com este esdeveniment esportiu possibilita que els participants "ens coneguen pel 'running' i tornen perquè s'hagen enamorat de la ciutat".

Per la seua banda, l'alcalde Toni Pérez, que ha tancat l'acte ha indicat que la Benidorm Half és també "la carrera d'un destí darrere d'un posicionament"; un destí i una ciutat que "es bolquen amb la prova, amb els esportistes i amb una grandíssima organització". Per això ha volgut expressar la seua "gratitud i aplaudiment" per a tots aquells que s'esforcen en l'activitat esportiva de la ciutat.

Pérez ha afirmat així mateix que la Benidorm Half és "una prova accessible i inclusiva i fomenta la igualtat". I en eixe sentit ha agraït que la carrera s'haja anat adaptant al creixement i transformació de la ciutat en estos anys i ha avançat que "ara serà la ciutat la que s'adapte a la carrera perquè estes proves ajuden com a ciutat i com a destí".

Activitats paral·leles

Com en anys anteriors, i per a "oferir més experiències als participants, l'organització de la mà del Grup Aurrerá ha llançat la iniciativa 'Run and Tapes', que es desenvoluparà en els establiments de la cadena del carrer Santo Domingo després de la prova amb tapes, pintxos i menús a preus especials.

Previ a la carrera, també es realitzarà el dissabte al matí d'11 a 13 hores la Mitjana Marató de GDance en la plaça de l'Ajuntament.

Dispositiu sanitari i de seguretat

La Benidorm Half comptarà amb un dispositiu mèdic i sanitari compost per una UVI mòbil, sis ambulàncies, un hospital de campanya en meta, 14 metges, deu sanitaris i 30 voluntaris de Creu Roja. El dispositiu de seguretat, per part seua, el formaran un intendent, dos inspectors, set oficials i 14 agents del servei de borsa, als quals s'afigen altres dos oficials i 45 agents del servici ordinari.

Este operatiu comptarà amb 16 vehicles patrulla, nou motocicletes de gran cilindrada, dotze escúters, un furgó i un dron.

Per a general coneixement, s'informa que una hora abans de l'inici de la carrera el circuit es tancarà al trànsit, que s'obrirà a mesura que els corredors vagen passant. Es preveu que a les 20.30 hores ja estiga tot el recorregut obert al trànsit íntegrament.

Audios relacionados
Corte voz 1 Fernando Brotons
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Abadía
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Abadía
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 David Palacio
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Leire Bilbao
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Leire Bilbao
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Toni Pérez
Audio file