CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

22:53 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Intervals de núvols

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A més de les vies que ja comptaven amb aqueixa qualificació, la mesura aconseguix també ara als carrers Mercat, Girona, Albereda, Ametlla de la Mar i Alacant

El ple dona viabilitat a la implantació de comerços en les primeres plantes dels carrers considerats 'eixos comercials'

26 juliol 2021
El pleno viabiliza la implantación de comercios en las primeras plantas de las calles consideradas ‘ejes comerciales’

El ple de la Corporació de Benidorm, per unanimitat, ha aprovat hui definitivament la modificació puntual número 22 del Pla General relativa a la implantació de mitjanes superfícies comercials i als denominats eixos comercials. La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha recordat que esta modificació, que es va aprovar inicialment el mes de març passat, actualitza i adapta les normes urbanístiques "a l'actual normativa autonòmica i a la qual entrarà en vigor al desembre" i permet "incrementar la superfície de venda en petites i mitjanes safates comercials, i "ampliar la qualificació d''eix comercial' a carrers de forta demanda comercial" facilitant així la implantació d'activitat en les primeres plantes.

Segons ha explicat l'edil, sobre la base d'esta modificació "la superfície de venda en petites i mitjanes safates comercials s'incrementa a 2.000 metres quadrats per a alimentació i a 2.500 metres quadrats per a la resta"; mentre que les vies Mercat, Girona, Albereda, Ametlla de Mar i Alacant, en les quals en els últims anys s'ha potenciat la conversió en zona de vianants, passen a ser considerades 'eixos comercials'. Esta ampliació haurà de quedar plasmada, segons Conselleria, en un Pla d'Acció Comercial Local o en una Ordenança específica.

A més, amb esta modificació es dona viabilitat a la implantació d'establiments terciaris en els soterranis de superfícies terciàries, hoteleres i comercials; fixant-se la compensació econòmica o en sòl dotacional que percebrà l'Ajuntament per aqueix aprofitament urbanístic.

Caselles ha assenyalat que durant el període d'exposició pública es van rebre cinc al·legacions de particulars perquè l'ampliació d'eixos comercials aconseguirà a més carrers de les previstes; al·legacions que s'han desestimat en entendre que "en estos moments aqueixes vies no reunixen els requisits". No obstant això, ha incidit en què si en el futur canvien estes circumstàncies, es podria abordar esta ampliació a través d'ordenança o del Pla d'Acció Comercial local.

Per majoria s'ha aprovat el primer Pla Jove de Benidorm, amb el qual es pretén "situar a la joventut en l'eix central de l'acció, participació i desenvolupament comunitari". L'edil de Joventut, Jaime Jesús Pérez, ha explicat que este Pla és un "full de ruta pluriennal de les accions impulsades i realitzades" per l'Ajuntament per a "la població jove, establint-se els objectius i recursos" i incloent "un sistema de seguiment i avaluació".

Pérez ha informat que este Pla Jove s'estructura "en tres blocs" i establix diferents accions, com puguen ser incrementar el nombre de Punts d'Informació Juvenil, així com l'assessorament i informació a la població jove de les opcions formatives i de programes d'ocupació, o el foment de la creació cultural i de voluntariat. L'edil ha incidit en què es tracta d'"un document viu i obert". L'edil ha agraït a la població juvenil que ha pres part en les fases de participació per a la confecció d'este Pla a títol individual o col·lectiu.

Per unanimitat, s'ha aprovat una modificació pressupostària de 375.059,36 euros per a incrementar els recursos a la Regidoria Benestar Social i per a assumir part del cost del projecte d'ampliació i millora del pavelló esportiu 'Raúl Mesa'.

La regidora d'Hisenda, Aida García Mayor, ha explicat que a causa de la crisi de la Covid-19 la Regidoria de Benestar Social ha fet "un major esforç econòmic" per a "poder prestar una atenció idònia a totes aquelles persones que l'han necessitada". Així, entre altres accions, s'han adequat els centres socials a la nova normativa; s'ha assumit el servei de teleassistència; i s'ha realitzat de manera urgent un contracte urgent d'atenció domiciliària per a atendre persones afectades per la pandèmia i els seus familiars. Davant estes despeses extraordinàries és necessari incrementar en 100.000 euros el pressupost de la Regidoria per a atendre diverses actuacions apuntades pels tècnics de l'àrea.

D'altra banda, l'edil ha recordat que la Diputació d'Alacant, dins del 'Pla + A prop 2020', ha concedit a l'Ajuntament una subvenció per a "l'ampliació i millora de l'accessibilitat universal del pavelló 'Raúl Mesa' de la Ciutat Esportiva" per import d'una mica més de 294.000 euros. Sobre la base de la convocatòria, l'Ajuntament ha d'aportar el cost restant de l'actuació, 275.059,36 euros. García Mayor ha assenyalat que esta subvenció és "una gran oportunitat per a actualitzar i modernitzar esta instal·lació esportiva".

Per majoria, el ple ha donat llum verda a una altra modificació pressupostària, en este cas, per a "la construcció d'un circuit BMX". García Mayor ha assenyalat que seran unes "instal·lacions polivalents" per al seu ús per "professionals" i "aficionats", i suposaran una inversió de 300.000 euros a finançar a través de préstec bancari. Amb esta instal·lació es generarà un espai per a "els esportistes d'elit d'esta modalitat de Benidorm" que competixen en l'àmbit autonòmic, nacional i internacional i que actualment "han de desplaçar-se fora de la ciutat per a competir i entrenar-se"; al mateix temps que es disposarà d'un circuit "per a organitzar competicions nacionals i internacionals" amb la consegüent "repercussió econòmica" per a la localitat.

Amb el vot de tota la Corporació s'han aprovat tres propostes del regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la concessió de distincions i condecoracions a integrants de la Policia Local de Benidorm. Així, se sol·licita la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau per als agents José Ramón Fuentes i Núria López per haver prestat més de deu anys de servei i disposar de dos Felicitacions Públiques a títol individual. A més, s'ha requerit Felicitacions Públiques per als agents Jaime Óscar Grau, David Jiménez, Daniel Jiménez i Andrés Alfonso Romero que el passat 20 de juny van rescatar en la mar amb unes condicions molt adverses a dos persones que havien patit un accident de caiac.

D'altra banda, per majoria, ha prosperat una moció del Grup Municipal del Partit Popular per a instar el Govern d'Espanya "a condonar el deute generat per la liquidació negativa" per la participació en els tributs de l'estat (PEU) de 2020 per a "pal·liar les greus conseqüències que tindrà sobre els ajuntaments, diputacions, capítols i consells l'any 2022". En cas de no posar-se en marxa esta mesura, la moció exigix al Govern de Pedro Sánchez que "ajorne dos anys la devolució d'este deute i possibilite el fraccionament del pagament de la mateixa" en deu anys, com ja es va fer en 2012 amb les liquidacions negatives de 2008 i 2009.

En la mateixa sessió, s'ha adonat d'un acte del Jutjat del Contenciós número 4 d'Alacant que arxiva l'incident d'execució de sentència plantejat per un particular amb relació a un acord plenari del maig passat.

Mocions d'urgència

Per àmplia majoria el ple ha aprovat una declaració institucional presentada pel Grup Municipal del Partit Popular en la qual s'expressa "la profunda preocupació per la situació dels drets humans a Cuba", i en la qual es demana "el cessament de la violència injustificada i les detencions arbitràries" per part del govern de l'illa. A més de rebutjar "la crida al 'combat' de Miguel Díaz-Canel", en la proposta es dona suport a "una transició pacífica a la democràcia en la qual tot el poble de Cuba puga decidir en llibertat el seu futur polític sense ingerències externes i que s'alcen les restriccions econòmiques que continuen dificultant el desenvolupament econòmic del poble cubà".