CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La moció de l'equip de govern demana una sanitat moderna, coordinada i pròxima i que dote dels recursos necessaris als professionals sanitaris

El ple demanarà el dilluns a la Conselleria la reobertura immediata del CICU de la província d'Alacant

26 gener 2023
Portavocía

L'equip de govern de l'Ajuntament de Benidorm elevarà dilluns que ve a ple una moció per la qual s'insta la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a activar "la reobertura immediata del CICU de la província d'Alacant amb la mirada posada en una sanitat compacta, moderna, coordinada i pròxima als problemes i realitats de la població, que dote de tots els recursos necessaris als nostres professionals sanitaris per a realitzar la seua labor amb plenes garanties".

La moció, signada per les portaveus Lourdes Caselles i Mónica Gómez, recorda que el CICU (Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències) va nàixer l'any 1992 i que en 1995 es va descentralitzar a Alacant i Castelló "fent honor a una millor assistència als nostres conciutadans". L'objectiu de tal mesura era "arribar en el menor temps possible i estabilitzar al pacient per a arribar a l'hospital de referència més indicat per a assistir-lo".

De manera progressiva els centres van anar comptant amb noves dotacions perquè no quedaren punts vulnerables en la Comunitat Valenciana, de manera que cada CICU provincial "és coneixedor de la dotació de personal assistencial de SVB i SAMU i dels recursos dins dels departaments de la seua àrea per a optimitzar l'assistència i organitzar òptimament la mateixa".

El text de la moció indica que ja el maig de 2021 el grup popular va alertar dels "canvis temeraris" pretesos per la Conselleria, un rebuig en el qual coincidien tant sindicats com col·legis de metges i infermers perquè l'esborrany s'havia creat "per la porta de darrere i sense el consens de professionals ni representants dels mateixos i per anar en contra de l'existent consens en la Comunitat de descentralitzar recursos a fi d'acostar al ciutadà els serveis de referència".

"El que llavors era un esborrany i una declaració d'intencions hui és una realitat" que s'ha plasmat amb el tancament el maig passat del CICU de Castelló i l'11 de gener el d'Alacant "després de negar-se a escoltar els agents socials" i demostrant la Conselleria "la seua nul·la voluntat de diàleg".

La moció popular també ressalta "el paper que durant tots estos anys han desenvolupat els CICU", que qualifica de "fonamental". "Per això entenem que esta centralització suposa el minvament de qualitat d'Atenció Sanitària d'Urgències i Emergències" afig el text.

Finalment, el grup popular expressa a través de la proposta "el total suport a l'existència dels CICU provincials i, especialment, traslladem el nostre agraïment a tots els treballadors que durant estos anys han realitzat una labor silenciosa i impecable.