CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

17:29 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El termini per a presentar sol·licituds estarà obert fins al 30 de setembre

El Consell Veïnal reactiva el premi per a reconéixer la labor del Veí Exemplar

31 agost 2023
El Consejo Vecinal reactiva el premio para reconocer la labor del Vecino Ejemplar

El Consell Veïnal de Benidorm ha reactivat el premi Veí Exemplar per a distingir als benidormers la conducta dels quals puga servir com a model de convivència per a la resta de la ciutadania. La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha presentat este dijous la nova convocatòria del premi, l'última edició del qual es va celebrar en 2019, acompanyada dels vicepresidents primer i segon del Consell, Antonio Zamora i Francisco Martínez, i la consellera responsable de la comissió d'este premi, Teresa Garrido.

Pellicer s'ha mostrat molt satisfeta amb la recuperació d'esta iniciativa "que posa el focus en el millor del que som, en el millor de la nostra societat, en la solidaritat i el treball desinteressat i en pro de les persones i del servei general". Així mateix, l'edil de Participació Ciutadana ha qualificat de "bonic i entranyable" este reconeixement a "la trajectòria de les persones que han deixat la seua empremta en el servei de la ciutadania i de la nostra societat, en les quals concorren valors personals, cívics i ètics destacats i destacables, i que han estat o estan al servei de la ciutat", al que se suma el fet que "són els mateixos ciutadans els qui el trien, de la mà del Consell Veïnal i de cadascuna de les associacions".

Amb la convocatòria d'esta nova edició per a triar al Veí Exemplar 2023, qualsevol ciutadà que desitge presentar candidatures podrà fer-ho entre l'1 i el 30 de setembre, registrant el formulari per a tal efecte en les oficines del Consell Veïnal o en la Regidoria de Participació Ciutadana. La proposta haurà d'anar avalada per la signatura de tres persones, afegir totes les dades del veí proposat com a exemplar, una fotocòpia del seu DNI, així com un text on es detallen els mèrits que reuniria esta persona i que li farien digna d'este reconeixement, tal com ha destacat Ana Pellicer.

Teresa Garrido, la responsable de la Comissió Veí Exemplar del Consell Veïnal, ha aprofundit en els requisits que recullen les bases, entre ells que podran ser triats qualsevol ciutadà de qualsevol nacionalitat, sempre que estiga empadronat a Benidorm. Igualment, Garrido ha explicat que en la concessió del premi es valoraran les actuacions que duga a terme la persona suggerida i que estiguen relacionades "amb el respecte a les persones, la solidaritat, la pacífica convivència i la tolerància entre els ciutadans, al costat del sacrifici personal, el seu lliurament solidari i superació personal".

De totes les candidatures presentades fins al 30 de setembre, el Consell Veïnal seleccionarà a tres finalistes, per ser les més apropiades o les que més s'ajusten al contingut i finalitat del premi. A continuació, les tres finalistes se sotmetran al veredicte d'un jurat, que serà qui tinga l'última paraula en l'elecció del Veí Exemplar.

Este jurat estarà compost per cinc persones "significatives, triades per la Comissió del Consell Veïnal, totes elles veïnes de Benidorm i alienes a qualsevol candidatura", ha agregat Garrit. A elles, a més, se sumaran els veïns exemplars guardonats en edicions anteriors. El president del jurat recaurà, preferentment, sobre el membre de major edat d'entre els veïns exemplars d'anys anteriors i, a més, tindrà un vot de qualitat per a poder desempatar en cas d'empat.

El vicepresident primer del Consell Veïnal, Antonio Zamora, ha explicat que els membres d'este òrgan tenien el propòsit de recuperar el lliurament d'esta distinció, l'última edició de la qual es va celebrar l'any 2019 i que va quedar suspesa en 2020 a causa de la pandèmia. "La situació sanitària per la pandèmia no permetia fer reunions ni esdeveniments, i una vegada que es va produir la renovació de càrrecs del Consell, l'objectiu va ser reactivar este guardó i s'ha aconseguit".

Finalment, l'edil Ana Pellicer ha animat a participar-hi a tota la ciutadania presentant les seues candidatures i ha desitjat que esta edició "siga tan reeixida com les anteriors", després de la qual cosa ha recordat la llista de benidormers que des de 2011 han rebut esta distinció: l'any 2011, Francisco Fenoll Rostoll; l'any 2012, Antonio Gonzaga Picó ; en 2013, Francisco Alvado Barber; en 2014, Carmen Cerdà Garrido; en 2015, María Rosa González Mata-Rubio i Juan José García Albarrán, a títol pòstum; en 2016, Casimiro Vila Esteban; l'any 2017, Eusebi Chiner Vives; en 2018, María Zaragoza Lloret i, per últim, en 2019, el premiat va ser Jesús Rosillo Jiménez.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Antonio Zamora
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Teresa Garrido
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Teresa Garrido
Audio file

Baixa

Bases Vecino Ejemplar 2023