CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

04:20 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La següent cita del programa serà el 22 de març, de la mà de l'organista Miguel Ripoll

Daniel Oyarzábal oferix un vibrant concert en el Festival Internacional d'Orgue de Benidorm

24 febrer 2024
Minutos previos al concierto

El prestigiós organista basc Daniel Oyarzábal ha sigut el protagonista del segon concert del XII Festival Internacional d'Orgue de Benidorm, una cita va tindre lloc la tarde nit d'este divendres i que, una vegada més, va tornar a concentrar a nombrós públic a l'església parroquial de Sant Jaume i Santa Anna. L'edil de Cultura, Jaime Jesús Pérez, va participar en este recital i va poder compartir els minuts previs al seu inici amb el mateix Oyarzábal, en companyia de l'edil de Comerç i Esports, Javier Jordá, i de Juan Antonio Espinosa, un dels dos directors artístics del certamen.

El programa va arrancar amb 'Fantasia Super Komm, heiliger Gesist', 'Wachet auf, ruf uns die Stimme' i 'Toccata i fugida en re menor', de Johann Sebastian Bach, després de les quals Oyarzábal també va interpretar 'Toccata de la Simfonia V' de Charles Marie Widor, 'Preludi i fugida en re menor' de Felix Mendelssohn, 'Verset (Llibre 5é)' d'Alexander Guilmant, 'Toccata de la Suite Gòtica' de Leon Boëllmann, 'La mort d'Asse de Peer Gynt' d'Edward Grief i 'Obertura de la garsa lladre' de Gioachino Rossini.

Natural de Vitòria-Gasteiz, Daniel Oyarzábal es va graduar 'cum laude' en les especialitats de clau i òrgan. Posteriorment, es va formar a Viena, la Haia i Amsterdam. Ha sigut guardonat amb el Premi Especial de la Premsa en la Mesa Nacional per a Jóvens Intèrprets a Eivissa, el segon premi en Lectura a Primera Vista i Lectura de Partitures d'Orquestra en el Concurs Interconservatoris d'Àustria, el primer premi en Improvisació en el Concurs Internacional de Música de Roma i el tercer premi en el XIX Concurs Internacional d'Òrgan de Nijmegen, Holanda, sent l'únic organista espanyol guardonat en la història del concurs.

És, a més, l'organista principal de l'Orquestra Nacional d'Espanya; organista de la catedral de Getafe; professor del Grau en Composició de Músiques Contemporànies de TAI Escola Universitària d'Arts de Madrid; i coordinador artístic del cicle de concerts d'òrgan 'Bach Vermut' de l'Auditori Nacional de Música de Madrid.

Pròximes cites

El XII Festival Internacional d'Orgue de Benidorm, una de les cites de major renom en l'àmbit nacional i internacional de quantes tenen a este instrument com a protagonista, continuarà el pròxim 22 de març, de la mà de l'organista Miguel Ripoll. Després d'ell se succeiran altres concerts que formen part de la programació, amb el següent ordre: Walter D'Arcangelo (26 d'abril), Cristina García Banegas (31 de maig), els alumnes de l'especialitat d'orgue del Conservatori Professional de Música d'Alacant (15 de juny), Ugo Spanu (25 d'octubre), Fabio Macera (30 de novembre) i el concert de Nadal a càrrec de Benantzi Bilbao, el cor de la Universitat d'Alacant i amb la direcció de Shlomo Rodríguez (14 de desembre).