CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

05:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En esta ocasió, Patrimoni Històric preveu visites guiades entorn del jaciment del Tossal de la Cala i les exposicions del Castell i la Torre de les Caletes

Benidorm viurà este cap de setmana les seues segones Jornades Europees d'Arqueologia

12 juny 2023
Tossal de La Cala en Benidorm.

Benidorm viurà este cap de setmana la seua segona experiència en les Jornades Europees d'Arqueologia, que es desenvolupen del 16 al 18 de juny en més d'una trentena de països europeus a iniciativa de l'Institut Nacional d'Investigació Preventiva francés (Inrap). Com ja va anticipar mesos arrere la regidora de Patrimoni Històric i Cultural en funcions, Ana Pellicer, "en esta segona participació de Benidorm en les jornades repetim amb el Tossal de la Cala i ampliem l'abast al Castell i la Torre de les Caletes".

Durant els tres dies de duració de les jornades hi haurà visites guiades al costat d'un arqueòleg al jaciment del Tossal de la Cala. Estes visites gratuïtes es poden concertar en el correu visitastossal@benidorm.org, i es desenvoluparan cada hora entre les 10.00 i les 13.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores el divendres, el dissabte i el diumenge.

Pellicer ha explicat que "a causa d'una demora en la finalització de les obres de museïtzació del 'castellum', que s'han retardat una mica més del que es preveu per les setmanes de meteorologia adversa, en l'últim moment hem hagut de prescindir d'activitats que vam desenvolupar l'any passat en el mateix jaciment com els tallers per als més xicotets o la recreació de tropes romanes".

En contraposició, "la visita guiada al Tossal de la Cala aporta enguany una experiència 'extra' i poc usual com és la de vore i descobrir un jaciment viu, que es troba en ple procés d'excavació i museïtzació". Així, en estos moments part dels treballs se centren en la part superior del jaciment, en el tram final que conduïx al mirador, on l'accés està restringit.

Pellicer ha recordat que esta nova fase de museïtzació inclou una intervenció arqueològica al voltant del carrer principal del fortí romà, "el primer carrer de Benidorm", i està inclosa dins de les actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística 'Benidorm DTI + Segura'.

També hi haurà visites guiades gratuïtes a les exposicions 'Guardians de Pedra' i 'El Guardià de la Mar', ambdós actualment en exhibició en el Museu Boca del Calvari. L'edil ha recordat que "a través de la primera podrem aprofundir en els sistemes defensius de la província d'Alacant, amb especial parada en el nostre Castell; mentre que la segona mostra se centra exclusivament en la nostra Torre de les Caletes, catalogada com Bé d'Interés Cultural (BIC) i que ens endinsa en el relat sobre la vigilància marítima de la costa". En esta última, ha apuntat, "es poden vore els objectes i materials trobats pels arqueòlegs durant les obres de consolidació i recuperació de la torre i que han permés recompondre la història i funcionament d'esta torre de guaita del segle XVI".

Les visites guiades a les exposicions seran del divendres 16 al diumenge 18 en horari de 15.00 a 22.00 hores i es poden concertar en l'enllaç web https://forms.gle/SNvb1EBeNDnbQcM96. Estes visites es poden completar amb un recorregut per tots dos béns.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file