CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

00:41 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra 'El viatge de la vida' arriba en col·laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències i se situarà a partir del dijous en el Passeig de Ponent

Benidorm ultima la instal·lació de la seua nova exposició monumental, signada per l'artista Jiménez Deredia

27 febrer 2024
Benidorm ultima la instalación de su nueva exposición monumental, firmada por el artista Jiménez Deredia

La Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural de l'Ajuntament de Benidorm, que dirigix Ana Pellicer, està ultimant la instal·lació d'una nova exposició monumental, signada pel costa-riqueny Jorge Enrique Jiménez Martínez, conegut en el món artístic com Jiménez Deredia, i que es podrà vore a partir del pròxim dijous, dia 29. Pellicer ha explicat que "esta mostra, 'El viatge de la vida', arriba en col·laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb la qual ens unix una estreta i fructífera relació que s'ha traduït amb la presència a Benidorm d'exposicions d'artistes internacionals com Hung Yi i Arne Quinze, així com autors nacionals com Cristóbal Gabarrón".

L'edil ha avançat que "esta nova exposició estarà situada en el Passeig de Ponent, on ja s'estan col·locant les peanyes sobre les quals reposarà cada obra, i està composta de sis escultures de marbre i bronze de gran format titulades Somni, Crepuscle, Encant, Amanyac, Consciència i Refugi".

Amb estes escultures, ha traslladat Pellicer, l'autor busca "incentivar al diàleg entre art i espai públic com a forma vital i de rellevància social"; una proposta expositiva –ha agregat– a la que "ens sumem des de l'Ajuntament en casar a la perfecció amb la nostra concepció de Benidorm com un gran museu a l'aire lliure en el qual les obres ixen a l'encontre de les persones".

'El viatge de la vida' estarà a Benidorm fins a març de 2025 i per a este dijous a les 10.00 hores hi ha programat un recorregut per l'exposició.

L'artista Jiménez Deredia ha exposat les seues escultures als carrers de ciutats com Florència, Roma, Ciutat de Mèxic, Miami o València, entre altres i és el primer escultor llatinoamericà que té obra en la Basílica de Sant Pere en el Vaticà, a l'interior d'un nínxol projectat per Miguel Ángel Buonarroti entre 1544 i 1564.