CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

10:39 AM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'han programat activitats per a tots els públics amb l'objectiu de promocionar els "avantatges de l'ús de transport sostenible"

Benidorm se suma, des de demà dissabte, a la Setmana Europea de la Mobilitat 2023

15 setembre 2023
Semana de la Movilidad

Benidorm se suma, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra cada any entre el 16 i el 22 de setembre en la qual quasi 3.000 ciutats i pobles de tot el continent col·laboren per a potenciar el transport públic i altres formes de mobilitat més sostenible.

El tema triat per la Comissió Europea per a la campanya de 2023 és 'Eficiència energètica' i el lema per a este i els pròxims anys serà 'Combina i mou-te!.

El regidor de l'àrea, Francis Muñoz, ha revelat hui el programa d'activitats que començarà a desenvolupar-se demà per a "traslladar els veïns els avantatges de l'ús del transport sostenible i els seus beneficis per a la salut i el medi ambient, en particular el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu" amb la mirada posada en la construcció d'"una ciutat millor, més còmoda i amable per a tots".

El programa arrancarà demà, dissabte 16, amb un recorregut per les senderes per a vianants i ciclistes del Parc del Moralet, a partir de les 10.00 del matí. Les activitats del cap de setmana es completaran el diumenge, dia dedicat a la bicicleta, amb una ruta que partirà, també a les 10.00 h, des de l'avinguda de Madrid fins a la Torre de les Caletes en el parc natural de la Serra Gelada.

El dilluns 18, la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya serà l'escenari en el qual, dins del 'Dia del cotxe ecològic', en una jornada de portes obertes, s'exposaran els vehicles nets dels servicis públics municipals, a partir de les 11.00 h. Així mateix, el dilluns donaran principi els 'Brico Bici', un taller itinerant de consells i mecànica bàsica dirigit als més joves, impartit per Tao Bike, que tindrà lloc cada dia entre les 12.00 i les 14.00 hores, en esta ocasió en l'IES Mediterrània.

La jornada del dimarts 19, es dedicarà al vianant amb la presentació, a les 11.00, del matí de 'Metrominuto / Biciminuto'. Un panell informatiu que explica als veïns quant es tarda a recórrer a peu la distància entre dos punts determinats de la ciutat. El 'Brico Bici' es dirigirà als alumnes dels IES Bernat de Sarrià i Beatriu Fajardo de Mendoza.

El dimecres 20 se centraran les actidades del dia de l''Educació viària per als xiquets'. Les activitats començaran a les 9.00, al Parc Infantil de Trànsit del Salt de l'Aigua. El 'Brico Bici' es traslladarà esta jornada a l'IES Pere Maria Orts i Bosch i el dijous 21, a l'IES l'Almadrava.

El divendres 22 serà el 'Dia sense cotxe' en el qual, des de les 10.30 i fins a les 21.00 h es restringirà el trànsit en el Passeig de Ponent a residents i transport públic. També, a les 10.00 del matí, el Centre Municipal El Torrejó acollirà la trobada 'Turisme i mobilitat sostenible, model Benidorm' en el qual intervindran com a ponents l'alcalde de Benidorm i president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes i el director general de Transports i Logística de la Generalitat, Manuel Ríos.

Audios relacionados
Corte voz 1 Francis Muñoz
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Francis Muñoz
Audio file