CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

07:00 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els espai d'art urbà El Pont i Hispanitat acullen fins al 13 de gener una mostra amb imatges submarines preses a la ciutat i diferents punts del planeta

Benidorm se 'submergix' en l'univers submarí del fotògraf local David Galván

17 setembre 2021
Patrimonio HIstórico

'Submarina', una exposició fotogràfica composta per deu imatges captades per l'artista local David Galván, és la nova proposta de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural dins de la iniciativa 'Benidorm Exposa', amb la qual es perseguix acostar l'art a la ciutadania col·locant-lo a peu de carrer. Una mostra fotogràfica que pot veure's des de hui fins al pròxim 13 de gener en els espais d'art urbà El Pont i Hispanitat de Benidorm i que este matí han visitat l'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer; el mateix artista; la comissària de l'exposició, Alicia Lamarca; així com membres de la Corporació municipal, entre altres.

L'alcalde ha destacat la singularitat d'esta exposició i del treball de David Galván que "a través de les seues fotografies subaquàtiques ens aproxima a la diversitat, riquesa i detalls del fons marí, tant de la nostra badia com d'altres punts del planeta". Toni Pérez ha assenyalat que "en general coneixem molt el medi terrestre, però esta exposició ens brinda l'oportunitat de descobrir i endinsem en el món submarí", i per això ha recomanat a la ciutadania gaudir d'ella quan passegen per l'entorn de tots dos espais d'art urbà.

La regidora de Patrimoni Històric i Cultural ha indicat que "amb esta exposició ens submergim en el món submarí de David Galván, que amb estes imatges aconseguix el que, segons ell mateix, és el seu objectiu: despertar emocions". Pellicer ha indicat que "encara que esta mostra es gaudix en qualsevol moment del dia, convidem a l'espectador al fet que visca l'experiència de contemplar-la també de nit, ja que la il·luminació dels opis realça encara més la bellesa d'estes fotografies".

La comissària de l'exposició ha explicat, per part seua, que 'Submarina' es dividix en dos parts. Així, en l'Espai d'Art Urbà El Pont s'han instal·lat les fotografies sobre "flora i fauna marina"; mentre que en el de Hispanitat s'exhibixen les que inclouen l'element humà.

Especialitzat en imatges subaquàtiques, els curts submarins de David Galván van aconseguir el primer lloc del Festival de Vídeo Subaquàtic en 2019 i el segon en 2018, al mateix temps que van ser finalistes en les edicions de tots dos anys del Cicle Internacional de Cinema Submarí de Donostia-Sant Sebastià. El fotògraf ha mostrat la seua satisfacció d'exposar a Benidorm i poder transmetre al públic la seua passió i fascinació per la mar.

Patrimonio HIstórico