CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

07:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació, emmarcada en la 'Setmana de la Mobilitat', consistix en el pintat d'una pista de velocitat de 100 metres llisos

Benidorm guanya espai per al vianant amb un tram al carrer Itàlia per a alumnes dels centres educatius pròxims

17 setembre 2021
Inauguración tramo peatonal calle Italia.
Inauguración tramo peatonal calle Italia.

L'Ajuntament de Benidorm ha presentat hui una nova actuació, emmarcada dins de la 'Setmana Europea de la Mobilitat' realitzada al carrer Itàlia amb l'objectiu de guanyar espai per al vianant i, especialment, perquè els més xicotets puguen practicar esport.

Es tracta del pintat d'un tram de 100 metres en la calçada simulant una pista de velocitat d'atletisme, amb els seus corresponents carrers, en la qual els alumnes dels col·legis pròxims podran dur a terme activitats esportives.

L'actuació pretén fomentar la pràctica esportiva, la mobilitat activa i millorar la salut física, un dels objectius marcats en esta 'Setmana Europea de la Mobilitat', i és un primer exemple d'altres accions similars que s'executaran en pròxims mesos.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, acompanyat pel regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, i l'edil d'Educació, Maite Moreno, ha explicat que es tractava d'una actuació de "cirurgia urbana per a guanyar espai per al vianant i per al gaudi dels nostres més xicotets veïns".
La pista se situa en el vial posterior als col·legis Puig Campana i Els Tolls i prop de l'Escola Infantil Municipal Les Fontanelles i servirà "no sols per a divertir-se i gaudir sinó per a complementar les instal·lacions esportives d'estos centres".

Pérez ha destacat la importància que té per al govern local "transformar la ciutat amb grans inversions i xicotetes actuacions que consoliden una manera d'entendre el viari públic, que ha d'estar a la disposició del protagonisme del vianant, la bicicleta i el transport públic. En este cas, nous espais molt connectats amb l'acció educativa".

L'alcalde ha subratllat finalment que la Setmana Europea de la Mobilitat té entre els seus objectius el foment de la mobilitat activa i la millora de la salut física "i esta actuació encaixa perfectament en aqueixos eixos".

La Setmana de la Mobilitat va començar ahir a Benidorm amb la presentació d'una nova via de plataforma única al carrer Conestable Zaragoza i es prolongarà fins al dimecres 22 amb diferents actes i presentacions de projectes i inversions en diferents llocs. Entre elles destaquen nous aparcaments dissuasius, pàrquings públics, inversions al Parc Infantil de Trànsit o zones de baixes emissions.

A més també es van realitzar actes previs com la presentació de nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics, una aplicació per a gestionar les càrregues dels cotxes o la fira de la Mobilitat Urbana Sostenible, Benimov.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file