CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

17:41 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Pla MOVELE proposa arribar a 2030 amb 555 nous punts de recàrrega i incrementar l'ús i penetració d'esta mena de vehicles

Benidorm porta a ple el seu Pla de Mobilitat Elèctrica, amb el qual impulsarà els punts de recàrrega per a vehicles

26 octubre 2022
Benidorm lleva a pleno su Plan de Movilidad Eléctrica, con el que impulsará los puntos de recarga para vehículos

L'equip de govern de Benidorm portarà al ple del pròxim dilluns, dia 31, l'aprovació inicial del Pla MOVELE (de Mobilitat Elèctrica), amb el qual "es vol afavorir l'ús i incorporació dels vehicles elèctrics, reduint les emissions i incrementant d'esta manera els estàndards de sostenibilitat", tal com ha assenyalat l'alcalde, Toni Pérez. Per a això, entre altres mesures, "s'impulsarà la instal·lació de nous punts de recàrrega per a vehicles, ampliant considerablement l'actual xarxa municipal".

Toni Pérez ha recordat que "el mes de setembre passat, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, l'enginyer cap Vicente Mayor ja va avançar les línies mestres del Pla MOVELE, que té com a horitzó d'aplicació l'any 2030". Un Pla MOVELE que s'ha elaborat en l'àmbit de les obligacions contractuals de l'empresa adjudicatària del mobiliari urbà –Exterior Plus– i que ha comptat amb la col·laboració de l'empresa distribuïdora d'energia elèctrica I-DE Xarxes Elèctriques Intel·ligents.

En síntesi, ha detallat l'alcalde, el pla contempla 24 accions per a complir els objectius marcats per a l'any 2030 i que demanen incrementar la penetració dels vehicles elèctrics en les flotes de titularitat municipal i de les empreses amb seu a la ciutat; generar una infraestructura de punts de recàrrega òptima; possibilitar l'accés al vehicle elèctric; i aconseguir un grau de penetració del mateix al parc municipal d'almenys el 2,5% sobre les noves matriculacions.

Així, entre altres mesures, el MOVELE contempla implantar almenys 278 pals en 68 ubicacions de la ciutat, la qual cosa es traduïx en 555 punts de recàrrega". L'alcalde ha ressaltat que "es tracta d'un propòsit totalment realista", ja que "com ja vam assenyalar el mes de setembre passat, en la distribució i proposta d'implantació hem sigut absolutament coherents, incloent-hi únicament aquells emplaçaments en els quals sabem que hi ha suficiència energètica".

A més dels emplaçaments, el document recull les característiques tècniques de cadascun dels punts de recàrrega, donant-se prioritat als de "càrrega ràpida" que són "els més utilitzats pels usuaris", segons les dades d'ús dels quals disposa l'Ajuntament. Estes dades certifiquen "l'enorme increment exponencial d'ús de la xarxa de punts de recàrrega gratuïts municipals, composta en estos moments per nou punts, part d'ells de càrrega ràpida, i als quals d'ací a poc se sumaran altres tres en les avingudes Severo Ochoa, Moralet i Puerto Rico".

Concretament, les dades constaten que s'ha passat de les 1,76 càrregues d'una hora al dia en 2018 a les 44,59 càrregues d'una hora al dia en 2022.
Toni Pérez ha recordat que "en paral·lel a la implantació de nous punts de recàrrega, els costos energètics de la qual assumix en estos moments l'Ajuntament, es busca afavorir l'ús de vehicles elèctrics o híbrids bonificant el 75% de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica". A més, "tant el mateix Ajuntament com les concessionàries municipals van incorporant progressivament a les seues flotes vehicles elèctrics o de biogàs".

La proposta inclou, a més del calendari d'implantació, la inversió necessària per al compliment de les mesures i objectius del Pla MOVELE, i que es xifra en 6.420.406,16 euros més IVA.
 

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file