CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

10:15 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Molt núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Comissió d'Avaluació Ambiental dona llum verda al PRI del projecte, que inclou la urbanització de l'entorn i la possible construcció d'una rotonda

Benidorm inicia el tràmit per a donar viabilitat la substitució de l'estació de servici de la Cala per un bloc de cases

14 gener 2022
Urbanismo

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat hui el tràmit per a donar viabilitat al projecte que planteja desmantellar l'estació de servici situada en l'avinguda de la Vila Joiosa per a alçar en eixa parcel·la un bloc de 40 habitatges. El projecte, impulsat per l'empresa que gestiona l'estació de servici, planteja reconvertir la parcel·la a ús residencial mitjançant un Pla de Reforma Interior (PRI), en el qual s'establix la compensació a percebre per l'Ajuntament.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que "a la vista dels informes tècnics favorables, este PRI ha rebut hui el vistiplau de la Comissió d'Avaluació Ambiental, per la qual cosa una vegada superada i culminada la fase ambiental l'expedient ara haurà de resoldre's en fase urbanística, exposar-se al públic i posteriorment aprovar-se en ple".

Caselles ha informat que el desenvolupament d'este projecte implica que l'empresa promotora cedirà a l'Ajuntament 445,41 metres quadrats, superfície que es destinarà a voreres i zones enjardinades en la mateixa avinguda de la Vila Joiosa i el carrer Dénia, i s'encarregarà de la urbanització de l'entorn.

A més de la generació de voreres, la urbanització "podria incloure la construcció d'una rotonda per a millorar la mobilitat d'esta zona de La Cala, en facilitar l'accés als carrers Secretari Juan Baldoví i, fonamentalment, Dénia". Referent a això, ha recordat que "els veïns d'este últim carrer, en la qual es localitzen urbanitzacions com Entrenaranjos, reclamen un accés més directe quan circulen en sentit Benidorm; accés que es resoldria amb esta rotonda".

En qualsevol cas, ha precisat, "la construcció de la rotonda es dirimirà en la pròxima fase urbanística".

L'edil d'Urbanisme ha indicat que "la desaparició voluntària d'esta gasolinera, que porta operativa des de l'any 1969, suposarà un salt qualitatiu en l'escena urbana, la integració de l'entorn i l'accessibilitat per als vianants de la zona, en generar voreres en un tram que actualment manca d'elles, completant així la franja de voreres de tota l'avinguda de la Vila Joiosa i enllaçant els carrers Calp i Dénia".

Segons l'avantprojecte presentat per la propietat, l'edificació plantejada és un edifici de 21 plantes, en línia amb les construccions residencials de l'avinguda la Vila Joiosa, en la qual en estos moments s'està alçant una torre que assolirà les 36 altures.

A més de l'avantprojecte i de l'esborrany del PRI, l'expedient compta amb Estudi d'Integració Paisatgística i amb el Document Inicial Estratègic.

Audios relacionados
Corte voz 1 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Lourdes Caselles
Audio file