CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

03:11 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb este assassinat, en 2022 van ser 50 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles, la mateixa xifra que ja s'ha aconseguit enguany, i 1.235 des de 2003

Benidorm expressa la seua condemna davant l'últim crim masclista confirmat comesa a Barcelona l'any passat

11 octubre 2023
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

La corporació municipal de Benidorm ha guardat hui dimecres un minut de silenci per a mostrar la seua repulsa i condemna per l'últim assassinat per violència masclista confirmat al nostre país. La víctima era una dona de cinquanta-nou anys que residia a Vilafranca del Penedés (Barcelona) i va ser assassinada per la seua parella el passat 12 de setembre de l'any passat. L'home, de setanta-set anys, va ser detingut este passat cap de setmana i a més de l'assassinat de la seua dona, el cadàver de la qual encara no ha sigut localitzat, se li imputen diverses agressions sexuals a menors.

La plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya ha acollit esta concentració silenciosa que ha estat encapçalada per la primera tinenta alcalde de la ciutat, Ana Pellicer, i l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, al costat d'altres membres de la Corporació.

Amb esta nova víctima, el nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles a Espanya en 2022 va ascendir a 50 i a 1.235 des de 2003, data en la qual van començar a comptabilitzar-se les víctimes per violència contra la dona. Esta xifra de 2022 iguala el nombre de dones assassinades per violència masclista enguany.

La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més, que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.