CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

19:17 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Després de la Junta de Portaveus, el govern obri un període de negociació amb l'oposició socialista per a estudiar les seues propostes al text

Benidorm entrega als grups de la Corporació l'esborrany del pressupost, que ascendix a 141,6 milions

21 febrer 2024
Benidorm entrega a los grupos de la Corporación el borrador del presupuesto, que asciende a 141,6 millones

L'àrea Econòmica de l'Ajuntament de Benidorm ha culminat la redacció de l'esborrany del pressupost municipal de 2024, que puja a 141,6 milions d'euros i que hui mateix en una Junta de Portaveus convocada per l'alcalde, Toni Pérez, s'ha entregat als grups de l'oposició, ja que "la intenció és que el document puga votar-se en ple com més prompte millor".

L'alcalde ha subratllat que "tal com ens vam comprometre, en el mateix moment en què l'àrea Econòmica ha completat l'esborrany del pressupost s'ha traslladat als grups de la Corporació". Tant és així que "en estos moments els tècnics estan finalitzant els últims informes que acompanyen al document".

Toni Pérez ha explicat que "s'ha elaborat un pressupost totalment ajustat, en el qual una vegada més es prioritza la despesa social sense descurar les inversions, especialment les que estan afectades per subvencions procedents de fons europeus, o les que ja tenim en marxa i que són capitals per al desenvolupament econòmic com la construcció del Vial Discoteques i de la rotonda que donarà accés al polígon industrial, dos infraestructures indispensables perquè la zona comercial puga desenvolupar-se".

Concretament, les inversions reals recollides en el pressupost ascendixen a 23.024.496,07 euros, de les quals 13.528.436,25 euros són sufragats amb recursos generals de l'Ajuntament.

Dins de l'apartat d'inversions, Toni Pérez ha destacat "els recursos que es destinen al Pressupost Participatiu, a dur a terme els projectes proposats i aprovats en assemblea per la ciutadania". "En 2024 el Pressupost Participatiu supera el seu sostre històric amb 615.639,82 euros, la quantia més alta des de la seua posada en marxa en 2016 i que suposa el 5% de les inversions realitzades amb recursos generals de l'Ajuntament", ha precisat.

L'alcalde ha revelat que "una vegada que ja s'ha entregat l'esborrany del pressupost, allarguem la mà als grups de l'oposició per a estudiar propostes que puguen complementar el document". Així, l'equip de govern ha plantejat ja al grup socialista "obrir un període de negociació per a explorar la possibilitat d'incorporar al pressupost diferents propostes".

En este sentit, Toni Pérez ha recordat que "en 2022, ja es va plantejar esta dinàmica i fruit del diàleg es va aconseguir un acord de pressupostos amb el PSOE, que va donar el seu suport als comptes".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file