CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

02:18 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En la primera jornada de la Setmana de la Mobilitat Benidom confirma la seua aposta per la sostenibilitat amb 3 noves Zones de Baixes Emissions que engloben tot Benidorm

Benidorm disposarà d'una App per a facilitar la mobilitat i l'aparcament

16 setembre 2022
Technoito

En les dates de programació oficial de la Setmana Europea de la Mobilitat, que arranca hui divendres 16 de setembre, Benidorm ha iniciat la seua programació específica que va tindre la seua avantsala, la setmana passada, amb Benimov i Benimov Experience, la fira del vehicle de mobilitat sostenible, durant el cap de setmana.

Com ja anunciara el regidor de Mobilitat i Espai Públic, José Ramón González de Zárate, des de hui i fins dijous que ve dia 22, Benidorm desenvoluparà una àmplia programació d'innovacions en matèria mediambiental centrades en el treball permanent "en mobilitat, sostenibilitat i canvi climàtic" buscant "fer millor, més còmoda i amable la ciutat".

De Zárate ha anunciat hui "la licitació del segon projecte de Zones de Baixes Emissions" que arribarà a la totalitat de la ciutat –"Llevant, Ponent i Centre"– amb el qual es pretén, atesa la legislació europea, nacional i autonòmica, i en virtut dels Plans municipals recentment aprovats sobre energies i d'adaptació al Canvi Climàtic, "millorar la qualitat de vida de residents i turistes, de l'aire i la seua salut" a través d'iniciatives que ens porten a "reforçar el control de vehicles contaminants, la càrrega i descàrrega de mercaderies i la mobilitat dels autobusos". El projecte de Baixes Emissions per a tota la ciutat de Benidorm compta amb una subvenció del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Però el factor principal a ressenyar en el dia de hui, va destacar el regidor, és "disposar d'una aplicació que permetrà "ser guiat per Benidorm, localitzant aparcaments i vials". L'objectiu és "arribar a l'aparcament guiat" i "potenciar la realitat i eficàcia de les zones de baixes emissions".

Amb esta iniciativa, va assenyalar González de Zárate, "Benidorm s'incardina més en la realitat DTI, modernitza la ciutat i aplica en la governança innovació de cara a un futur immediat, absolutament innovador, per a una ciutat millor per a residents i turistes".

També en el dia de hui i fins a les 14 hores, s'han produït pujades guiades a la plataforma superior del Tecnohito. L'ascensió ha permés una visió en altura "de la nova composició urbanística de Benidorm". Així, va destacar De Zárate, la nova configuració de l'entorn avinguda del Mediterrani i els carrers València, Pont, Pérez Llorca, Bilbao, Esperanto, Emilio Ortuño i Arc de Sant Martí són una excel·lent referència del canvi en l'escena urbana i l'espai públic, des de l'òptica de la sostenibilitat, que planifica este Equip de Govern".

La programació d'activitats i accions de la Setmana de la Mobilitat continuarà este cap de setmana amb l'obertura de l'aparcament dissuasori de l'avinguda de Cuba, que suma 500 places i en el qual s'establirà un servei de places de pàrquing dissuasori a la ciutat. I el diumenge es presentaran els dos nous autobusos elèctrics que en pròximes dates funcionaran a la ciutat.

Entre les 10.00 i les 14.00 hores el trajecte serà gratuït per als viatgers que pugen a l'autobús de la línia 3 en la parada de l'ajuntament.

Video Url
Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file