CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

11:44 AM

HORA BENIDORM

23ºC

Poc núvol

E 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament té la intenció de continuar ampliant esta xarxa a mesura que s'incrementen les dependències municipals

Benidorm disposa de dotze edificis públics equipats amb desfibril·ladors mòbils

23 gener 2024
Benidorm dispone de doce edificios públicos equipados con desfibriladores móviles

El municipi de Benidorm compta ja amb dotze edificis públics cardioprotegits, és a dir, que disposen d'un desfibril·lador semiautomàtic mòbil per a ser utilitzats en cas d'emergència per una fallada cardiorespiratòria. A esta xifra s'afigen els que es troben en dependències policials, amb els quals també compten els nous vehicles adquirits per a la Policia Local i els que han incorporat alguns hotels de la ciutat.

Els desfibril·ladors estan localitzats en les següents dependències: Ajuntament (retingues de la Policia Local i hall d'entrada), hall d'entrada al Palau d'*Esports L'*Illa de Benidorm, oficines de la Ciutat Esportiva Guillermo Amor, vestuaris dels camps de futbol Antonio López, Mercat Municipal, hall de la central de la Policia Local, Centre Social la Torreta, Centre Social José Llorca Linares, Centre Social Tanit, Centre Cultural i Escola Permanent d'Adults.

La regidora de Sanitat, Ana Pellicer, ha recordat sobre este tema que l'equipament amb estos elements en dependències públiques "es va iniciar l'any 2015 i s'ha anat ampliant en funció de les necessitats plantejades". L'objectiu, ha dit, és "que siguen utilitzats com a element bàsic davant una parada cardiorespiratòria que es produïsca en el municipi".

En opinió de l'edil, "és fonamental" disposar d'una xarxa d'esta mena d'equipament en tot el municipi "perquè puguen ser usats en cas de necessitat i abans de l'arribada dels serveis sanitaris perquè habitualment la supervivència en esta mena d'episodis és mínima si transcorren més de deu minuts des que es produïx la parada i no hi ha atenció".

Pellicer ha recalcat la importància que "els ciutadans i la gent en general sàpien on estan situats els equips desfibril·ladors per a acudir en el menor temps possible, ja que s'ha demostrat que són molt eficaços, a més de les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP)". Estos dispositius només actuen quan detecten que hi ha una parada cardíaca o una fibril·lació ventricular, per la qual cosa "són elements molt segurs".

L'Ajuntament de Benidorm, ha indicat la regidora de Sanitat, té la intenció "es continuar ampliant esta xarxa a mesura que hi haja més dependències públiques i en funció de les necessitats que anem detectant, com hem fet sempre". Igualment, Pellicer ha volgut deixar clar que els equips "tenen una garantia absoluta de funcionament les 24 hores del dia perquè hi ha un manteniment continu d'estos". En eixe sentit ha precisat que hi ha una empresa encarregada del manteniment "que realitza autotests de manera periòdica per a garantir que tots estan en perfectes condicions d'ús".

Baixa

20240123_sanidad_plano_desfibriladores_2024.pdf