CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

04:21 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Platges i Seguretat Ciutadana ultimen els servicis extraordinaris de seguretat, neteja i salvament i socorrisme

Benidorm desplegarà un dispositiu especial a les platges durant la nit de Sant Joan amb més de 70 efectius

17 juny 2022
El alcalde ha celebrado esta mañana una reunión de coordinación junto a los diferentes agentes implicados

L'Ajuntament de Benidorm, juntament amb la Policia Local i la concessionària de les platges, ha preparat un dispositiu especial a les platges per a la nit de Sant Joan compost per més de 70 efectius. Este matí s'ha celebrat la reunió de coordinació, en la qual s'han definit els servicis extraordinaris de vigilància, neteja i salvament i socorrisme que operaran a les platges la nit del 23 de juny.

L'alcalde, Toni Pérez, ha presidit la reunió, en la qual han participat, entre altres, els regidors de Platges, Seguretat Ciutadana, Neteja Viària i Esdeveniments –Mónica Gómez, Lorenzo Martínez, José Ramón González de Zárate i Jesús Carrobles-; l'intendent de la Policia Local; tècnics de l'àrea de Platges, Medi Ambient, Mobilitat i Seguretat Ciutadana; i responsables dels Servicis Tècnics municipals, de l'empresa concessionària i de Protecció Civil.

Toni Pérez ha indicat que "es desplegarà un dispositiu important perquè volem que la ciutadania viva la nit de Sant Joan a les nostres platges amb el màxim confort i servicis possibles, i també per a garantir que una vegada finalitzada esta tradicional celebració, en qüestió d'unes poques hores, els nostres arenals estiguen en perfecte estat, com sempre, per a acollir als usuaris més matiners".

"Perquè tots dos objectius es complisquen –ha prosseguit– a més d'establir servicis extraordinaris de neteja, salvament, etcètera, és també molt rellevant comptar amb la col·laboració ciutadana i que les platges queden lliures de gent a les 02.00 hores perquè els servicis mecànics de neteja puguen realitzar de manera ràpida i efectiva la feina de casa".

Segons ha detallat l'alcalde, el dispositiu especial de seguretat estarà compost per 30 agents de la Policia Local a peu de platja, una zòdiac amb altres dos agents i els comandaments corresponents.

Pel que fa a la neteja, des de les 20.00 hores hi haurà personal duent a terme labors de neteja manual i repartiment de bosses de fem entre els grups de persones que es troben a la platja. A més, a les 03.00 hores s'iniciarà la neteja amb garbelladores, una en Llevant i una altra en Ponent, a les quals se sumarà un vehicle de recollida de fem. En total, 16 persones conformaran el servici de neteja la nit de Sant Joan.

Durant la nit de Sant Joan el servici de socorrisme i salvament funcionarà amb horari prolongat i ininterromput fins a les 03.00 hores. Hi haurà tres ambulàncies amb personal mèdic en les tres platges (al carrer Bilbao, Passeig de Colón i avinguda Vicente Llorca Alós), als quals se sumarà una zòdiac. La platja de Llevant estarà atesa per 5 socorristes, Ponent per 6 i un en Mal Pas; i per això el dispositiu de salvament i socorrisme comptarà amb una vintena d'efectes.

També hi haurà horaris especials per als servicis de platges. Concretament, ha informat l'alcalde, per a "facilitar que tota la ciutadania puga gaudir d'una vetlada de platja i bany, els punts de platges accessibles de Llevant i Parc d'Elx estaran operatius des de les 21.00 a les 02.00 hores, perquè les persones amb problemes de mobilitat puguen també participar de la tradició de banyar-se els peus en esta nit màgica".

Els lavabos públics de les platges i els rentapeus, per part seua, estaran oberts fins a les 03.00 hores.

Toni Pérez ha recordat que "l'ordenança municipal establix que a les platges de Benidorm no es pot fer foc, per la qual cosa no està permés realitzar fogueres". De la mateixa manera, tampoc està permés accedir a les platges i cales amb envasos de vidre.