CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

10:14 AM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'edifici tindrà sis sales de vetla, forn crematori, sala de tanatopràxia, cafeteria, garatge per a cotxes fúnebres, magatzem de fèretres i grup contra incendis

Benidorm atorgarà el dilluns la llicència d'obres per a la construcció del tanatori al costat del cementeri de Sant Jaume

15 febrer 2024
Benidorm otorgará el lunes la licencia de obras para la construcción del tanatorio junto al cementerio de Sant Jaume

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm aprovarà dilluns que ve l'atorgament de la llicència municipal d'obra major per a la construcció del tanatori-crematori en una parcel·la pública del Pla Especial Ampliació Cementeri Municipal Sant Jaume. Este assumpte serà dictaminat eixe mateix dia en la comissió informativa d'Urbanisme que se celebrarà prèviament a la reunió de la JGL.

La construcció del tanatori està prevista en el projecte d'ampliació del cementeri de Sant Jaume, que duplica la superfície del fossar en passar dels 41.780 metres quadrats que té a més de 91.000.

La memòria del projecte ja permet conéixer alguns detalls del que serà la futura edificació. Així, l'edifici s'ha projectat com una comunicació mitjançant porxos oberts de manera que es garantisca una bona il·luminació exterior i excel·lent aprofitant el clima que té Benidorm.

A través del porxo es donarà accés a les diferents sales de vetla i a un mòdul en el qual se situarà la cafeteria, amb barra i cuina, així com els servicis públics amb lavabos adaptats i un menjador per a empleats. El disseny permetrà donar servici al públic general sense haver d'entrar dins de les instal·lacions.

S'han projectat sis sales de vetla, dos de les quals estaran més pròximes a l'accés i les quatre restants en la façana oest. Totes les sales tindran la mateixa superfície i disposaran d'un túmul refrigerat per a vetlar al difunt. Les sales s'han disposat amb un corredor de servei central que comunica amb totes les sales com a manera d'optimitzar l'espai.

En definitiva, segons el projecte, el tanatori disposarà de sis sales de vetla amb les seues corresponents cambres d'exposició. La distribució i l'accés a les sales es farà mitjançant porxos exteriors.

Hi haurà, així mateix, una zona de cafeteria amb cuina, magatzem i terrassa exterior coberta amb màquines expenedores de café, un menjador d'empleats connectat amb la cafeteria, lavabos generals per al públic i lavabo adaptat. La instal·lació tindrà sala de tanatopràxia amb cambra de conservació i cambra de magatzem de residus, un forn crematori amb sala d'introducció i sala de comiat. Igualment, entre les dependències previstes es contempla un garatge per a cotxes fúnebres, un magatzem de fèretres i un grup contraincendis amb depòsits d'aigua.

L'accés per als vianants es realitzarà en la façana principal, que se situa enfront de l'aparcament públic previst en el Pla Especial. Este accés es farà mitjançant escales exteriors i una rampa adaptada per a salvar la cota d'1,20 metres en la qual se situa la totalitat de la planta del tanatori. L'escala desembocarà en un porxo emmarcat amb uns buits esquinçats de sòl a sostre que servirà d'accés a l'església. I sobre el porxo se situarà la porta per als vianants d'accés que comunica amb un espai descobert enfront del vestíbul i zona d'informació general. El vestíbul estarà comunicat amb la zona administrativa del tanatori i amb el despatx de contractació.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, s'ha mostrat "satisfet" per este nou pas que es dona en la tramitació d'una infraestructura "molt demandada i necessària a Benidorm, que evitarà que els nostres veïns hagen de desplaçar-se a altres localitats quan mor un ser estimat".

La construcció del tanatori, ha recordat Pérez, "ja estava inclosa des del principi en el projecte d'ampliació del cementeri de Sant Jaume", una obra "amb la qual s'assegura la capacitat d'enterrament per a les pròximes dècades en un sòl que estarà dotat de tots els serveis i infraestructures necessàries en un cementeri modern". En eixe sentit, el primer edil ha precisat que l'ampliació també va comportar la creació d'un gran aparcament per a més de 600 vehicles.