CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

18:02 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La intervenció, considerada d'emergència, tindrà un cost de 431.352 euros i serà assumida de manera subsidiària per l'Ajuntament, que repercutirà esta quantitat a la propietat

Benidorm adjudica l'actuació d'urgència per a estabilitzar el talús que es va esfondrar en l'edifici Velázquez en Ponent

30 maig 2023
Benidorm adjudica la actuación de urgencia para estabilizar el talud que se derrumbó en el edificio Velázquez en Poniente

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat l'adjudicació del contracte d'actuació d'emergència en el talús confrontant a l'edifici Velázquez en l'avinguda Armada Espanyola, que es va desprendre fa mesos a causa d'un fort episodi de pluges causant danys materials als habitatges situats davall.

D'esta manera, l'Ajuntament es fa càrrec de manera subsidiària de l'actuació, que suposarà un cost de 431.352,06 euros més IVA, i que posteriorment serà repercutit al propietari del sòl. Igualment, s'ha aprovat substituir a la direcció facultativa d'esta actuació per un pressupost de 51.909 euros.

Els informes municipals establien l'obligació d'estabilitzar este talús, que requeia sobre la propietat dels terrenys. Per a això l'Ajuntament va tramitar diversos expedients amb la finalitat d'aconseguir que el propietari duguera a terme estes tasques d'estabilització, sense obtindre cap resultat. En estos informes s'assenyala a més que els despreniments poden augmentar amb les pluges podent causar més danys materials als habitatges i a les persones que hi habiten.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que els treballs necessaris per a dotar a la zona de seguretat i evitar que es produïsquen més danys "són complexos a causa de la dificultat tècnica que comporta haver de retirar els materials despresos i, al mateix temps, evitar que caiguen altres materials que es troben a dalt d'estos". Aqueixa dificultat, indicava l'edil, ha comportat que s'hi haja hagut de "contractar tècnics especialistes per a buscar la solució idònia per a evitar danys majors".

Finalment, Caselles ha assenyalat que després dels intents realitzats perquè la propietat consolide i dote de seguretat als terrenys, sense cap èxit, "correspon a l'Ajuntament executar de manera subsidiària sense més dilacions estos treballs per a eliminar qualsevol perill que puga derivar-se de la inestabilitat del talús". Un cost que, com s'ha dit, serà repercutit després al propietari d'este sòl.

Lourdes Caselles ha recalcat que amb esta actuació "intentem solucionar un problema de fa mesos que està perjudicant els propietaris d'habitatges i locals comercials" i avançava que "una vegada emeses les certificacions finals es repercutirà els diners gastats, més de 500.000 euros, als propietaris del sòl perquè són ells els responsables d'efectuar el pagament".

Audios relacionados
Corte voz 1 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Lourdes Caselles
Audio file