CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

15:47 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La regidora d'Innovació destaca la correlació de l'Estratègia S3 amb el Full de ruta DTI de l'Ajuntament de Benidorm

Benidorm acull una jornada REDIT Summit 2021 d'especialització intel·ligent

09 novembre 2021
Innovación

La regidora d'Innovació Aida García Mayor ha obert este matí la jornada Summit 2021 amb la qual la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana va acostant l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent als ajuntaments, des d'una òrbita comarcal.

A la sessió de Benidorm estaven convocats representants d'Hosbec, Invattur, CdT, Hidraqua, Institut Tecnològic de l'Energia, Institut Tecnològic de l'Oci (AIJU), Aico, Jovempa, Intel·ligència Turística i Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa.

García Mayor ha destacat la importància de les components de l'Estratègia S3, Smart, Specialization & Strategy, que són la base de l'aposta DTI de Benidorm i estan incardinades en el Full de ruta que seguix Benidorm des que en 2018 es va certificar com a primera DTI del món sota la norma UNE 178501.

Va destacar la regidora "l'aposta la sostenibilitat, que Benidorm porta en el seu ADN des de fa sis dècades i mitja" apostant per "un creixement Sostenible, Intel·ligent i Innovador al qual jornades com esta contribuïxen molt i bé". García Mayor va animar "a tots a seguir el camí de Benidorm" que ha desenvolupat una àrea d'Innovació i Qualitat per a gestionar des del consistori tota la Innovació que aplica el Pla director DTI" sota els postulats de l'Agenda 2030 i els principis dels ODS, destacant sota l'ODS17, apostem per aliances per a assolir els objectius.

En la sessió s'ha abordat en profunditat l'estratègia S3 en la Comunitat Valenciana, el seu component de competitivitat amb un enriquidor debat posterior.
El director de REDIT, Gonzalo Belenguer ha assenyalat les oportunitats que de cara al futur ens oferix l'Estratègia S3 de la Unió Europea i l'interés de la xarxa en què els Ajuntaments associacions i entitats s'acosten més a la innovació buscant, més que debatre el futur, assegurar el llegat.

El secretari Autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, va assenyalar que des de la Conselleria d'Innovació i Universitats es pretén canviar el model productiu utilitzant la innovació com a palanca tenint com a suport els Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana i que a través de l'Estratègia S3, en jornades com la de Benidorm –que ja s'han celebrat a Alzira, Sagunt, Gandia i Alacant, estant programades unes altres este mateix any a Castelló, Vila-real i Alcoi– es posen les bases per a exposar el marc estratègic S3 i la possibilitat d'accés a fons europeus per a posar en marxa iniciatives i aplicacions en innovació que repercutisquen en sostenibilitat.

Va apuntar Juan que a través de REDIT s'estan desenvolupant iniciatives de lideratge a través dels seus anomenats Lab i que Benidorm tenen tots els components per a liderar el Lab de Turisme.

En l'Estratègia S3 s'integren 11 països de la Unió Europea on 134 regions operen la premissa d'apostar per l'especialització intel·ligent.