CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

04:48 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La xarrada, organitzada per l'associació Agoraben i la Regidoria d'Igualtat, va aconseguir un ple absolut a la Casa del Fester

Una conferència d'Ángeles Valdivieso sobre 'Dones en la Bauhaus' marca l'inici dels actes commemoratius del 8-M

28 febrer 2024
Una conferencia de Ángeles Valdivieso sobre ‘Mujeres en la Bauhaus’ marca el inicio de los actos conmemorativos del 8-M

Els actes amb motiu de la commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, van començar ahir a Benidorm amb la celebració d'una conferència a càrrec d'Ángeles Valdivieso sota el títol 'Dones de la Bauhaus'. La cita va tindre lloc en la Sala d'actes de la Casa del Fester, que va registrar un ple absolut, i va comptar amb la presència de l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, i diversos membres de la corporació municipal.

La xarrada era organitzada per l'associació Agoraben i va disposar de la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat per a ser inclosa en la programació del 8-M. Ángela Zaragozí va realitzar una presentació de la conferència i va detallar que el seu departament ha organitzat un extens programa d'actes que es prolongaran fins al pròxim dia 12 de març.

Posteriorment, la conferenciant Ángeles Valdivieso va donar pas a la seua ponència amb l'explicació del que va ser la Bauhaus des de la data de la seua creació en 1919 fins a la seua desaparició en 1933 amb l'ascens del partit nazi al poder a Alemanya i la importància d'algunes dones que van sorgir d'esta escola. La Bauhaus va ser fundada per l'arquitecte Walter Gropius i el seu principal objectiu era la unificació de les arts.

Algunes dones destacades que van passar per esta escola van ser la dissenyadora Anni Albers, la pintora Marianne Brandt, la dissenyadora tèxtil Friedl Dickr, la mestra Gertrud Grunow o la fotògrafa Florence Henri, entre altres.

La programació dels actes amb motiu del 8-M continuarà el divendres 1 de març amb la XXIII Trobada de Dones de la Marina Baixa, que s'organitza de manera itinerant i que enguany tindrà lloc en l'Auditori de la Nucia. En esta trobada hi haurà un berenar i, seguidament, un monòleg, per al qual cadascuna de les poblacions ha rebut 50 invitacions per a repartir entre les dones interessades.

Posteriorment, el diumenge 3 de març, es desenvoluparà el concert pel Dia de la Dona a càrrec de la Societat Musical l'Illa de Benidorm, a les 18 hores, dins del cicle 'Cultura per la Igualtat' que organitzen conjuntament totes dos regidories. Serà a l'Auditori del Centre Cultural de Benidorm.