CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

05:34 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'àrea d'Igualtat ha preparat una àmplia programació per a commemorar el Dia Internacional de la Dona

Una conferència-concerte i un joc d'escapada, preludi d'una setmana plena d'actes pel 8-M

05 març 2023
Conferencia y Escape

Benidorm entra de ple esta setmana en la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Però abans, i com a preludi, este cap de setmana s'han celebrat dos activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat. La primera, el divendres, va ser una activitat divulgativa que va comptar amb la col·laboració de l'àrea de Cultura: la conferència-concerte 'Dona: Música i Ciència', en la qual Gema Martínez Navarrete va repassar i va perfilar algunes de les figures femenines més rellevants del món de la ciència al llarg de la història, a les quals María Eugenia Palomares Atienza va posar banda sonora des del piano. Esta activitat a la qual van assistir entre altres la regidora d'Igualtat i l'edil de Cultura, Ángela Zaragozí i Jaime Jesús Pérez, va omplir la sala polivalent del Centre Cultural.

També el centre cultural va ser l'escenari de la segona activitat del cap de setmana amb motiu del 8-M: un joc d'escapada, en el qual les persones participants van haver d'aguditzar el seu enginy per a resoldre en un temps màxim d'una hora l'enigma que els permetera eixir de l'habitació. Al voltant d'un centenar de persones es van enfrontar a 'L'arxiu dels oblidats', la proposta dissenyada per PortGenius i que es va desenvolupar en huit passes.

La programació commemorativa del Dia Internacional de la Dona seguix el dimarts, 7 de març, amb el concert 'Dones compositores' a càrrec dels alumnes del Conservatori Professional Municipal de Música 'José Pérez Barceló', que es desenvoluparà a l'auditori del Centre Cultural.
El dia 8, Dia Internacional de la Dona, començarà a les 10.00 hores amb la col·locació de la pancarta commemorativa al balcó de l'Ajuntament. Al migdia s'inaugurarà l'exposició 'La meua mateixa' de la il·lustradora Sandra *Prim, que estarà en l'Espai d'Art de l'Ajuntament fins al 17 de març. L'associació Anémona ha organitzat un menjar de convivència en el Club Nàutic i les inscripcions poden fer-se en la mateixa seu de l'associació. A les 17.00 hores Dones 2000 ha programat l'obra de teatre 'El riure és la millor medicina' en el centre social La Torreta i a les 18.30 hores l'associació de Mestresses de casa ha preparat a la Casa del Fester l''Homenatge Dones de Benidorm' de poesia i cant.

L'endemà se celebrarà una conferència amb el títol 'Dona, treball i salut' a càrrec de la doctora Eva Ibeas a la Casa del Fester a les 19.00 hores. El dia 10 de març a les 20.00 hores es desenvoluparà el concert 'Música en femení' en la Sala d'actes de l'Ajuntament i el dissabte 11 s'ha organitzat un taller de defensa personal al Palau d'Esports l'Illa des de les 10.00 fins a les 12.00 hores.

Els actes conclouran el dia 20 de març amb l'exposició de Creu Roja 'Dones del món', en la qual col·labora la Regidoria d'Igualtat. Estarà en l'Espai d'*Art de l'Ajuntament i podrà visitar-se fins al 31 de març.

A més, l'àrea d'Igualtat col·labora, fora de la programació, amb l'IES Pere Maria Orts en la Cursa Solidària que se celebra este dimarts a les 12.00 hores.