CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

23:06 PM

HORA BENIDORM

26ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El procés està obert fins al divendres tant de manera presencial com per via telemàtica

Últims dies per a presentar propostes per al Pressupost Participatiu de 2025

27 maig 2024
Últimos días para presentar propuestas para el Presupuesto Participativo de 2025

La Regidoria de Participació Ciutadana, que dirigix Ana Pellicer, ha recordat que esta setmana culmina el termini per a presentar propostes de cara al Pressupost Participatiu de 2025, amb el qual es determina el destí d'almenys el 5% de les inversions municipals. Pellicer ha informat que el termini de presentació de propostes "romandrà obert fins a les 23.59 hores del pròxim divendres, 31 de maig", i que el tràmit "es pot fer tant de manera presencial com telemàtica".

Així, les iniciatives es pot presentar per escrit en el Registre General situat en la planta baixa de l'Ajuntament, de dilluns a divendres, en horari de 09.00 a 14.00 hores; a través de la plataforma de Participació Ciutadana https://benidorm.governalia.es o enviant un correu electrònic a consejovecinal@benidorm.org a l'atenció de la Regidoria de Participació Ciutadana. Igualment, també s'oferix l'opció de fer-ho mitjançant la Seu Electrònica, en l'adreça https://sede.benidorm.org

Com en edicions anteriors, d'este procés poden participar totes les persones empadronades a Benidorm majors de díhuit anys "podent traslladar quines actuacions consideren que poden ser positives per a la ciutat en general o per a millorar aspectes més concrets, com els serveis, les prestacions o la imatge del seu carrer, del seu barri o de les zones a les quals acudixen habitualment".

Pellicer ha incidit que "parlem d'una eina de participació molt potent, que dona veu i poder de decisió als veïns, ja que és la mateixa ciutadania la que determina quines actuacions o projectes s'han de realitzar amb càrrec al Pressupost Participatiu". En este punt, l'edil ha recordat que "des de 2016 han sigut nombroses les obres i accions que s'han executat a proposta dels benidormers i de les quals s'ha beneficiat el conjunt de la ciutadania".

Entre eixos projectes estan diverses zones de jocs infantils als parcs de l'Aigüera i Elx, la passarel·la que unix el barri dels Tolls amb el Palau d'Esports, la rotonda de l'avinguda Ricardo Bayona, l'adequació de l'antiga casa de peons caminers de la via Emilio Ortuño o el nou parc situat en l'avinguda Marina Alta, així com nombroses obres d'accessibilitat en tota la ciutat.

Per tot això, Pellicer ha animat a la ciutadania "a aprofitar estos últims dies per a fer-nos arribar les seues propostes de millora, per a fer entre tots el Benidorm que volem".

Procés de presentació i votació de propostes

Segons recull l'autoreglament del Pressupost Participatiu de 2025, les propostes s'emmarcaran preferentment en diverses àrees o blocs. La primera abasta Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat. La segona, Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat. El tercer bloc l'ocupen Turisme, Platges i Seguretat Ciutadana. El quart engloba les propostes referides a Educació, Cultura, Joventut i Esports, i l'últim és el relatiu a actuacions en matèria de Medi Ambient i Neteja Viària.

Cada ciutadà podrà presentar tantes propostes com desitge de manera presencial o telemàtica pels canals ja indicats.

En https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/participacion-ciudadana, en l'apartat de Pressupostos Participatius, està disponible tota la informació. La regidora de Participació ha avançat que enguany, per primera vegada, "gràcies a les noves tecnologies, s'oferix la possibilitat que cadascuna de les iniciatives vaja acompanyada de diferents elements gràfics". En concret, segons recull l'autoreglament, de dos imatges i un xicotet vídeo explicatiu, "on els ciutadans puguen mostrar la zona on proposen actuar i complementar o exposar amb més detalls l'actuació per a fer-la més atractiva".

Una vegada recaptades totes les propostes, s'obrirà un procés de vot telemàtic. D'esta manera, els ciutadans que vulguen participar en la votació trobaran un llistat amb totes les proposicions presentades i que s'ajusten als requisits en la pàgina web de l'Ajuntament i podran votar en la plataforma les que consideren més oportunes, a través de la plataforma https://benidorm.governalia.es, entre el 10 i el 30 de juny de 2024.

Després de les votacions, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases. Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajude a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, estes propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada. En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de la priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autoreglament s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles obres que no requerisquen concurse públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file