CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

08:34 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

És gratuït, està dirigit a escolars d'Infantil i Primària i finalitza demà diumenge

Taller de ceràmica romana per a xiquets en el 'castellum' del Tossal de la Cala

18 juny 2022
Taller en el 'Castellum' romano del Tossal de la Cala.
Taller en el 'Castellum' romano del Tossal de la Cala.

Dins de les activitats programades amb motiu de les Jornades Europees d'Arqueologia que se celebren entre el 17 i el 19 de juny, la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural de l'Ajuntament de Benidorm, ha programat una sèrie de tallers gratuïts, dirigits a alumnes d'Infantil i Primària, amb l'objectiu de donar a conéixer entre els més xicotets el Tossal de la Cala.

Els tallers es van iniciar el divendres, amb una sessió de 10.00 a 11.00 h del matí i una altra a continuació fins al migdia. Han continuat hui dissabte i finalitzaran demà diumenge.

Amb esta activitat, els xiquets "podran conéixer –ha dit Ana Pellicer– a través de la ceràmica, com eren aquells soldats de la guarnició romana i les persones que vivien amb ells". Els xicotets estaran sempre acompanyats per personal titulat i rebran el suport dels alumnes del programa d'ocupació 'T'avalem jove', desenvolupat des de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local de la Regidoria d'Ocupació en col·laboració amb Labora, el servici valencià de formació i ocupació.

La regidora ha explicat que als xiquets "se'ls explicarà el procés de fabricació ceràmica i quins tipus d'objectes poden elaborar-se amb fang". A continuació, els xiquets podran elaborar peces d'argila que podran emportar-se als seus domicilis com "una gatzara –ha dit Pellicer–, un amulet emblemàtic en la infància de Roma que els xiquets portaven amb si fins a la pubertat".

En el matí de hui, els tallers han sigut visitats pel Grup Scout 'Horitzons' de Benidorm. Els seus integrants, al costat d'altres xiquets de Benidorm, han elaborat els seus propis objectes ceràmics.