CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

19:36 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'acte, ajornat a este dilluns per la pluja, és una de les celebracions més multitudinàries del calendari fester de Benidorm

Prop de 3.000 penyistes celebren el Dia de la Mona en el Parc de la Séquia Mare

01 abril 2024
Un momento del Día de la Mona

Prop de 3.000 persones s'han donat cita este dilluns en el Parc de la Séquia Mare per a celebrar un dels actes més tradicionals i multitudinaris en el calendari fester de Benidorm: el Dia de la Mona, que organitza l'Associació de Penyes Verge del Sofratge en col·laboració amb la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Benidorm. L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha acompanyat als festers en esta celebració al costat de l'edil de Festes, Mariló Cebreros; el president de l'Associació, Jaume Cortes; les reines de les Festes Majors Patronals, Valentina Almodóbar Climent i Laia Zamora Picó, al costat de les seues dames d'honor; i una nodrida representació d'edils de la Corporació municipal.

Encara que inicialment estava previst per al Diumenge de Resurrecció, la directiva penyista va decidir dissabte passat a ajornar a este dilluns el Dia de la Mona a causa de la previsió de pluja, que hauria impedit als participants gaudir d'esta jornada festiva. Finalment, el temps ha donat una treva i ha acompanyat durant tota la celebració, que s'ha iniciat poc després de les huit del matí i es prolongarà fins ben entrada la vesprada, amb la participació de més de 170 penyes associades.

Toni Pérez ha recordat que ‘La Mona’ és una tradició que cada any rep “l'impuls” de l'Associació de Penyes i ha posat l'accent en l'escenari que l'alberga des de fa ara tres anys, “un espai idoni, ja que és pràcticament un bosc en plena trama urbana i permet que molta gent puga desplaçar-se caminant i gaudir d'esta jornada sense més preocupacions que la de passar-ho bé”. 

Després de degustar paelles, embotits, coques dolces i salades i tota classe de viandes, a la vesprada, com és tradició, l'Associació de Penyes ha repartit entre tots els participants bonics i xocolate per a posar la cirereta més dolça a la celebració.